fbpx
Timp liber

Jazz de mare clasă, animaţii şi filme cu tematică de Crăciun, la TVR 1


Cel mai cunoscut trompetist contemporan, solistul şi compozitorul Wynton Marsalis, alături de Jazz at Lincoln Center Orchestra din New York, formată din 15 dintre cei mai buni instrumentişti ai momentului, ne aduc, luni seară, bucuria întâlnirii cu jazz-ul de mare clasă. TVR 1 difuzează, de la ora 23.30, concertul susţinut de aceştia cu prilejul Întâlnirilor JTI, în această vară, la Sala Mare a Palatului.

Magia Crăciunului intră în casele telespectatorilor TVR 1 şi prin filmele pe care principalul post al Televiziunii Române le oferă în aceste zile. Pe 24 decembrie, de la 23.10 petrecem un… „Crăciun la magazin”, în comedia romantică ce spune povestea Noellei, care are parte de un Ajun cu peripeţii. De Crăciun, la 15.50 urmărim „Micul Prinţ”, prima adaptare animată după capodopera iconică a lui Antoine de Saint-Exupery, la realizarea căreia au contribuit, ca voci, actori precum Jeff Bridges (Aviatorul), Marion Cotillard (Trandafirul), Riley Osborne (Micul Prinţ) sau Benicio Del Toro (Şarpele). Seara, de la 22.10, trăim un „Miracol de Crăciun”, aflând cum opt străini devin o adevărată comunitate, ajutându-se unii pe alţii. „Luminile Crăciunului” se aprind pe 26 decembrie, de la 10.10. Comedia îi aduce în prim-plan pe Hazel, o tânără artistă aflată într-o criză de inspiraţie, şi pe Jonah, un tânăr manager care vrea să-şi impresioneze şeful. Şi tot duminică, de la 15.40, petrecem cu TVR 1 un „Crăciun în Munţii Blue Ridge” – o comedie romantică în care pregătirile pentru nunta surorii ei îi aduc lui Willow propriile surprize…

Şi cum se apropie Crăciunul, e vremea pentru colinde, pentru cuvinte frumoase şi gânduri curate! Echipa emisiunii „Vorbeşte corect!”, alături de Alina Sorescu şi picii ei, ne invită la o săptămână a colindelor şi a copiilor. Din 20 decembrie, în fiecare zi de luni până joi, la 14.55, iar vineri, de la 10.30, punem în discuţie la TVR 1 cuvinte şi expresii legate de Sărbătoarea Crăciunului şi ascultăm frumoasele colinde româneşti interpretate de Picii lu’ Soreasca.

Back to top button