fbpx
Timp liber

În weekendul 16-17 iulie, să alergăm noi pentru ei!

Crosul cariabil Aleargă TU pentru ei este organizat în fiecare an de Hospice Casa Speranței

Anul acesta Fundația Hospice Casa Speranței împlinește 30 de ani. Astfel, în aprilie 1992, la iniţiativa britancului Graham Perolls, ia naştere Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei la Braşov, prima fundaţie din România destinată îngrijirii paliative. În acea perioadă în România aprope că nu exista îngrijire paliativă. În acești 30 de ani, Hospice Casa Speranței s-a extins mult și acum oferă în mod absolut gratuit îngrijire paliativă persoanelor care au diagnostice oncologice sau de alte maladii incurabile, prin centrele sale din Brașov,  București și Adunații Copăceni. În plus, luptă să mobilizeze formarea de specialiști în această disciplină medicală distinctă care este paliația. Dincolo de aspectul strict medical al organizării vieții bolnavului astfel încât aceasta să aibă cea mai bună calitate posibilă până în ultima clipă de viață, la adăpost de dureri și umilință, paliația înseamnă umanitate și spiritiualitate. Este o limită a medicinei care are darul de a revela tuturor celor care s-au implicat vreodată în acest domeniu toate aspectele complexe ale umanității. Sloganul Hospice este „Prețuim fiecare clipă“ și poate nicăieri nu ne devine mai clar decât la Hospice faptul că merită mereu să luptăm pentru fiecare clipă de viață și să o celebrăm. O putem face fiecare dintre noi și toți împreună ajutând la finanțarea îngrijirilor paliative, în speță donând. Pentru a dona în favoarea fundației Hospice Casa Speranței, cel mai simplu este să accesăm: https://www.hospice.ro/doneaza/

Eu vă încurajez să fiți alături de ei cu trup și suflet, alergând în inimoasa echipă Hospice. Nu știu câți ani se fac, exact, de când alerg pentru Team Hospice, adică marea echipă de alergători a fundației Hospice Casa Speranței. I-am cunoscut la cursele Maratonului București și de atunci ei sunt echipa mea, căreia i se alătură mereu sportivi de seamă, amatori încercați în competiții aprige, dar și amatori și amartoare care au trecut prin încercările bolii și acum merg – sau aleargă – optiimiști mai departe. 

Pe 16 iulie, la Brașov se reia, după 2 ani de pandemie și distanțare, Crosul Aleargă TU pentru ei! unde avem cu toții ocazia să facem parte din marea familie a susținătorilor Hospice. Sponsorii celor 5 curse vor transforma fiecare kilometru alergat de noi în bani necesari pentru tratamentele paliative adresate lor (1 euro per killometru). 

Anul acesta, în premieră pentru evenimentul HOSPICE, 𝗖𝘂𝗿𝘀𝗮 𝗠𝗶𝗲𝗹𝗲 -𝟭𝟬 𝗸𝗺 și 𝗖𝘂𝗿𝘀𝗮 𝗩𝗮𝗿𝘁𝗮 – 𝟮𝟬 𝗸𝗺 vor avea trasee montane, pe Tâmpa.  𝗖𝘂𝗿𝘀𝗮 𝗣𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝗿𝗮̆ – 𝟱 𝗸𝗺, 𝗖𝘂𝗿𝘀𝗮 𝗔𝘂𝘁𝗼𝗹𝗶𝘃 – 𝟮𝗸𝗺 și 𝗖𝘂𝗿𝘀𝗮 𝗖𝗼𝗽𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗤𝘂𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝘀𝘁 -𝟭 𝗸𝗺 se vor desfășura pe Aleea de Sub Tâmpa. 

Pentru cei care nu pot fi la Brașov sâmbătă 16 iulie, pandemia a făcut și ceva bun, respectiv a deschis perspectiva curselor virtuale, iar organizatorii ne oferă și anul acesta posibilitatea de a alerga Noi pentru Ei oriunde în țară sau în lume, în weekendul 16-17 iulie. Te înscrii la cursa virtuală la proba care ți se potrivește cel mai bine (20, 10, 5 sau 2 km, resopectiv 1 km la Cursa Copiilor), alegi ora și traseul care îți convin, îți înregistrezi performanța cu o aplicație de alergare și vei contribui și tu, făcând parte din Team Hospice. 

Live sau virtual, înscrierile sunt deschise aici: https://team.hospice.ro/evenimente/crosul-hospice-2022/?fbclid=IwAR02yA0woXtzMBK1khmQtlu7Glnth5-V1iivZjjKmcQriXJ5uGN_-uhOBXI
În weekendul care vine, haideți să alergăm NOI pentru EI! Pentru speranță, pentru umanitate, pentru omenie, pentru Hospice!

Back to top button