Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei primește din partea Președintelui României Ordinul Meritul pentru promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social în grad de ,,Comandor”
Distincţia este obţinută ca semn de apreciere și recunoștinţă pentru profesionalismul, dăruirea și altruismul manifestate de peste 31 de ani în beneficiul copiilor din România
HOSPICE îşi continuă misiunea, iar anul viitor demarează construirea unui spital destinat îngrijirii paliative pentru copiii cu boli incurabile și limitatoare de viaţă. Acesta se construiește lângă Bucureşti
Campania 20%, campania prin care companiile pot redirecţiona până la 20% din impozitul pe venit/profit către organizaţie
Actriţa Andreea Vasile, numită Ambasador HOSPICE Casa Speranței
Klaus lohannis, președintele României, conferă Ordinul Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social în grad de Comandor Fundatiei HOSPICE Casa Speranţei. Acest titlu vine să certifice profesionalismul și dăruirea pe care fundaţia le depune de mai bine de 31 de ani in beneficiul copiilor din România. De asemenea, pe lângă serviciile paliative pediatrice, fundaţia a depus eforturi constate pentru promovarea și apărarea drepturilor copiilor, contribuind la dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a acestora
„Am primit de-a lungul timpului multe premi, multe recunoasteri, dar aceasta este cea mai înaltă disctincţie pe care o putem primi în România si este dovada că suntem văzuți, suntem apreciaţi -noi, ca entitate furnizoare de servicii de îngrijire paliativă, dar apreciaţi sunt și beneficiarii noștri. Această distincţie este despre ei, căci ei sunt beneficiarul final. În definitiv, sunt apreciate rezultatele pe care ei le înregistrează, impactul pe care serviciile îl au în viata lor. Pentru ei găsim mereu resorturile de a merge mai departe”, precizează Mirela Nemţanu, director executiv HOSPICE Casa Speranţei.
Am obosit, campania prin care HOSPICE merge mai departe pentru copiii cu boli incurabile.
Companiile pot să devină contructori de speranţă
În România, sunt peste 22.000 de copii care au nevoie de îngrijire paliativă. lar ca imaginea să fie şi mai sumbră: există doar 40 paturi destinate ingriji paliative pediatrice si peste 800 de boli incurabile și limitatoare de viată care i-ar face pe copii eligibili pentru o astfel de ingrijire.
Pentru copiii României, pentru acea categorie de copii vulnerabili, dar poate ignoraţi, pentru copiii care au obosit să fie plimbaţi din spital îin spital, pentru cei ai căror părinţi au obosit și ei de încercări, de bătut la uși închise, construim un spital destinat îngrijirii paliative, lângă București. E un vis măret, dar trecutul ne-a arătat că există numeroși oameni care au puterea de a face bine și care iși exercită din plin această putere. Invitaţia pe care o lansez astăzi este ca cei care au resurse, să ne ajute să Construim Spitalul Speranţei”, spune Mirela Nemţanu.
Companiile pot să sprijine acest obiectiv necesar prin facilitatea fiscală care le permite să directioneze până la 20% din impozitul pe profit sau pe venit datorat statului, până la 31 decembrie. Fondurile strânse astfel merg exclusiv către ridicarea acestei construcţii. Mai multe detalii despre campanie:
Andreea Vasile, noul ambasador HOSPICE Casa Speranţei
„Am primit invitaţia de a interpreta rolul mamei din spot-ul de campanie cu aşa mare bucurie, dar și cu maximă responsabilitate. Sunt mamă și nici nu pot să cuprind cu mintea ce trebuie să fie în sufletul unei mame obosite care e nevoită să iși ducă zile pe coridoare lungi de spital rece. Apoi, a venit invitaţia de a fi ambasador. Am simţit că poate fi felul prin care pot să atrag atenţia asupra nevoilor copiilor cu boli incurabile, să duc meajele părinţilor mai departe. Să construim, la figurat, dar iată că și la propriu”, menţionează Andreea Vasile.
Despre HOSPICE Casa Speranţei
HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată in 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundaţie din tară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.
Organizaţia are două spitale cu servicii integrate, in Brașov și București, echipe mobile în cinci oraşe – București, Brașov, Făgăraș Zărnești și Giurgiu, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă $i Şi educaţie si peste 100 de paturi pentru internare și activităţi adiacente, destinate ingrijirii persoanelor diagnosticate cu cu boli incurabile.
HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor si în spitalele partenere In cei 31 de ani de existentă, HOSPICE a adus alinare și speranţă pentru peste 45.000 de copiişi adulţi. HOSPICE Casa Speranţei este furnizor de educaţie medicală continuă, acreditată de către OAMGMAMR și înscrisă in Lista Furnizorilor de EMC.
Puteţi sprijini pacienti HOSPICE si cauza ingrijirii paliative cu o donaţie (https://www.hospice.ro/doneaza/) sau cu un SMS la 8846 cu textul TIMP (4euro).
Pentru mai multe informaţi, accesaţi www. hospice.ro. Ne găsiţi pe Facebook (https://www.facebook.com/HOSPICECasaSperantei) și pe Instagram (https://www.instagram.com/hospice_casa_sperantei/), iar pe Youtube puteţi afla povestea HOSPICE si istoria îngrijirii paliative în România.