fbpx
Educatie

Implicarea echipei Profi în proiecte de educație destinate copiilor și tinerilor

Educația are și a avut dintotdeauna multiple roluri pentru individ și pentru societate, ea având implicații semnificative în ceea ce privește prosperitatea economică a fiecărui individ în parte, dar și a comunității. Profi este una dintre entitățile care conștientizează că educația rămâne principala modalitate prin care valorile și tradițiile se transmit din generație în generație, motiv pentru care, de la an la an, Profi se implică în formarea viitorului prin susținerea proiectelor educaționale dedicate copiilor și tinerilor.

Dacă dorești să afli mai multe informații despre implicarea echipei Profi în proiectele educaționale, te invităm să descoperi în rândurile următoare cum inițiativele Profi aduc un impact pozitiv în comunități, îmbunătățind abilitățile tinerilor și contribuind la dezvoltarea continuă a acestora. Mai mult, te vei familiariza și cu parteneriatele de succes ale echipei Profi cu diverse organizații educaționale. Iată cum investește Profi în proiecte de educație!

Implicarea Profi în educația copiilor și tinerilor: un angajament continuu

Profi, unul dintre cei mai mari retaileri din România, este o entitate responsabilă social, angajată în sprijinirea educației copiilor și tinerilor. Compania își asumă un rol activ în comunitate și investește în viitorul societății prin diverse proiecte de educație.

Profi nu se limitează doar la a fi un simplu retailer. În calitate de partener de încredere, compania își propune să contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea educației în România. Prin intermediul diferitelor programe și inițiative, Profi își asumă responsabilitatea socială de a sprijini comunitățile în care activează.

Un exemplu important al angajamentului Profi în educație este susținerea programelor de educație, cum ar fi proiectele de renovare și dotare a școlilor, dar și sprijinirea accesului la educație de calitate pentru copiii și tinerii defavorizați. Compania colaborează cu organizații și fundații educaționale pentru a implementa aceste proiecte și a pentru a oferi oportunități egale pentru toți copiii și tinerii.

Implicarea Profi în educație a avut un impact direct asupra copiilor și tinerilor, contribuind la dezvoltarea abilităților și competențelor acestora. Prin intermediul proiectelor de educație, Profi a promovat aptitudini precum comunicarea, creativitatea, rezolvarea problemelor și gândirea critică. Aceste abilități sunt esențiale pentru succesul în viață și îmbunătățesc șansele copiilor și tinerilor de a avea un viitor mai bun.

Pentru Profi, educația este un angajament pe termen lung. Compania are o viziune clară în ceea ce privește importanța educației și intenționează să continue să contribuie la dezvoltarea abilităților și competențelor copiilor și tinerilor. Prin colaborarea cu organizații educaționale și prin proiecte inovatoare, Profi își propune să își consolideze rolul de partener de încredere în educație și să își aducă contribuția la dezvoltarea societății.

Cum a contribuit Profi la dezvoltarea abilităților copiilor și tinerilor prin proiectele de educație

Așa cum menționam în rândurile anterioare, Profi s-a implicat activ în proiecte de educație destinate copiilor și tinerilor. Aceste proiecte au avut un impact semnificativ asupra dezvoltării abilităților participanților și au adus beneficii importante comunităților în care au fost implementate. Descoperă în continuare câteva proiecte educaționale susținute de echipa Profi!

Proiectul „MARE de bine”

Alături de Asociația Pastel, Profi a sprijinit, ca partener principal, proiectul „MARE de bine” din programul #Niciolunăfărăfaptăbună. Între 1 și 3 iunie 2023, misiunea Profi a fost aceea de a oferi speranță unei țări educate, cu copii fericiți. Cu emoție în suflet, Profi a dăruit unui grup de 15 copii din mediile defavorizate din orașul Slănic ocazia de a se bucura de valurile mării pentru prima dată. Copiii au avut parte de cele mai diverse activități, de la înot până la snorkeling, explorând sentimente noi. Profi pune suflet în educație și construiește o Românie care face bine.

Proiectul „Ora lui Robert” – Ediția I

Profi s-a implicat activ și la prima ediție a proiectului „Ora lui Robert”, care s-a oprit de data aceasta la București. Aici, 60 de copii și tineri au avut parte de mișcare și de voie bună, sâmbătă, pe 27 mai 2023, la Aqua Sport București. Acest proiect de educție a ajuns în capitală din dorința de a le oferi și copiilor și tinerilor din mediile defavorizate din București momente de bucurie și motivație. La evenimentul din București au participat copii de la 5 centre DGASPC SECTOR 1 și 25 copii de la asociația SALVAȚI COPIII.

Proiectul „Vânătoarea de ouă”

În preajma sărbătorilor de Paște, Profi, alături de Asociația „Ora lui Robert” și-a dorit să aducă un zâmbet pe chipul copiilor din mediile defavorizare și a organizat un Egg Hunt cu ouă de ciocolată. 20 de copii din centre instituționalizate și din medii defavorizate au căutat cele 200 de ouă ascunse în curtea Faber și au luat parte la jocuri și ateliere de pictură și lectură, la final primind și cadouri din partea iepurașului de Paște. Profi continuă să pună suflet în educație și în sprijinirea copiilor din mediile defavorizate!

Proiectul „Învață să reușești!”

Încă din anul 2015, Profi susține fundația United Way România, o fundație românească afiliată la United Way Worldwide, SUA. Între obiectivele fundației susținute de Profi se numără oferirea de servicii educaționale, de sănătate și de integrare a persoanelor defavorizate din România, pentru ca acestea să aibă o viață mai bună. De la începutul anului 2022 și până la finalul anului, de parteneriatul între Profi și United Way România au beneficiat:

de servicii integrate pentru reducerea abandonului școlar 800 copii din 17 comunități rurale și urbane (Bencecu de Sus, Berini, Biled, Bucovăț, Carani, Fibiș, Gătaia, Mașloc, Pesac, Sacoșu Turcesc, Satchinez, Șemlacu Mare, Uliuc, Timișoara Fratelia , Iosefin , Plopi).

de consiliere și sprijin, dar și de educație parentală aproximativ 650 de părinți.

de concursuri de formare profesională precum „Managementul sistemic al clasei de elevi”și „Utilizarea tehnologiei în procesul de predare” circa 192 de cadre didactice.

de consiliere și educație antreprenorială 130 de tineri liceeni din 3 licee.

de servicii în vederea integrării pe piața muncii circa 61 de persoane.

de tichete sociale aproximativ 100 de persoane refugiate din Ucraina.

de produse alimentare și nonalimentare 185 de persoane refugiate din Ucraina.

Impactul proiectelor de educație susținute de Profi

Profi este o companie care s-a implicat activ în proiecte de educație destinate copiilor și tinerilor, având un angajament continuu față de dezvoltarea acestora. Cele menționate anterior sunt doar câteva dintre ele, fiecare în parte îmbunătățind oportunitățile de educație și creând perspective mai bune pentru copii și tineri.

Prin dezvoltarea și implementarea programelor de educație care vizează anumite categorii de vârstă și domenii de interes, Profi a oferit copiilor și tinerilor din medii defavorizate ocazia de a participa la activități de învățare formală, cum ar fi ateliere și cursuri, cât și activități non-formale, precum tabere și excursii educative. Publicul țintă variază de la copii din grădinițe și școli primare, până la adolescenți din licee și tineri care își doresc să își dezvolte abilitățile în diverse domenii, precum știința sau artele. Scopurile și obiectivele acestor proiecte sunt de a stimula creativitatea, de a dezvolta abilități sociale și de comunicare, de a promova valori precum responsabilitatea și solidaritatea și de a oferi oportunități de învățare prin experiență.

Aceste proiecte de educație susținute de Profi au avut un impact semnificativ asupra participanților. Evaluările și feedback-ul primit de la copii, tineri și părinți au evidențiat îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor acestora. De asemenea, proiectele au facilitat învățarea prin experiență și au dezvoltat abilități precum gândirea critică, rezolvarea de probleme și colaborarea în echipă. Testimonialele beneficiarilor evidențiază aceste rezultate pozitive și confirmă importanța proiectelor de educație susținute de Profi în dezvoltarea personală și profesională a copiilor și tinerilor.

Impactul pe termen lung al acestor proiecte este remarcabil. Proiectele de educație susținute de Profi au contribuit la îmbunătățirea oportunităților de educație pentru copii și tineri, deschizându-le noi orizonturi și ajutându-i să își descopere pasiunile și interesele. De asemenea, aceste proiecte au avut un impact asupra comunităților locale în care au fost implementate, prin creșterea nivelului de educație și dezvoltarea unor legături puternice între Profi, școli și organizațiile educaționale. Astfel, proiectele de educație au contribuit la crearea unor comunități mai educate și mai solide.

Implicarea echipei Profi în proiecte de educație pentru copii și tineri demonstrează un angajament continuu și o contribuție semnificativă la dezvoltarea abilităților acestora. Impactul pozitiv al acestor proiecte este vizibil în comunitate, mai ales prin parteneriatele cu organizații educaționale. Profi nu doar că susține educația, dar creează și oportunități pentru ca tinerii să își dezvolte abilitățile și să își atingă potențialul. Te încurajăm să afli mai multe informații despre proiectele Profi, pentru a înțelege și mai bine implicarea sa în educarea tinerei generații! 

Back to top button