fbpx
Timp liber
În tendințe

Maraton de teatru pentru copii și ateliere creative

În weekendul 11-12 iunie, Grădina cu Artiști se umple de copii!

În weekendul 11-12 iunie, Grădina cu Artiști se umple de copii!

În weekendul 11 – 12 iunie, Grădina cu Artiști, cel mai relaxat și relaxant mini-festival urban, se întoarce în spațiul său de desfășurare cu tradiție, Parcul Grădina Icoanei, cu trei spectacole de teatru pentru copii pregătite de trupa de teatru SUFLETOS, Etherium Eurythmy și Teatrul Istețilă, un moment muzical și multă distracție adusă de Caravana de joacă, 16 ateliere de creație pentru toate vârstele zilnic și o expoziție de artizani unul și unul. Programul este de la 10:00 la 20:00 iar intrarea pentru public este liberă.

Teatru pentru copii

Sâmbătă, pe 11 iunie, între orele 17:00 – 18:00, „Scufița Roșie”, de frații Grimm, pus în scenă de Etherium Eurythmy. Spectacolul are la bază un concept sinergetic între arta dramatică și euritmie, cu ilustrații muzicale din „Leichte duos duos für Blockflöten” opus 11 Nr.1 de J.B.de Boismortier. Euritmia este o artă a mișcării care își propune să creeze imagini prin intermediul gestului, în acest fel povestea devine vie iar scena poate fi privită precum o pânză pe care cuvintele se aștern în forme și culori diverse care vorbesc o limbă atât de cunoscută sufletului nostru, limba iubirii. Durată: aprox. 35 de minute.

  • Vârsta recomandată 3+.

Tot sâmbătă, între 18:00 – 19:00, trupa de teatru interactiv Istețilă prezintă piesa „Habarnam zboară cu balonul”, ce spune povestea lui Habarnam, care s-a săturat să tot râdă prichindeii de el, se hotărăște să învețe o meserie serioasă și îl roagă pe Știetot să-l ajute. Astfel, încearcă să învețe pe rând să devină muzicant, pictor sau poet dar, într-un final, se dovedește că nu se prinde nicio meserie de el. Pentru că Știetot i-a promis că-l va lua într-o călătorie cu un balon zburător inventat de el, Habarnam invită câțiva prichindei din public să-i însoțească în această călătorie.

Duminică, pe 12 iunie, de la 11:00 la 12:00, Trupa de teatru pentru copii SUFLETOS revine cu o nouă reprezentaţie a spectacolului VRAJA ECRANELOR, dramatizarea cărții cu acelaşi titlu scrisă de Prințesa Urbană (Ioana Macoveiciuc). Cei doi năstruşnici frăţiori, Ema şi Eric, dezbat problema pierderii placului de joc, Eric este deja vrăjit de tot ce înseamnă ecran: fie el de tabletă, laptop, televizor etc. Este complet schimbat, nu-i mai plac nici brioșele și nici să alerge cu surioara lui. Vor reuși Mami, Tati şi Ema să îl facă pe Eric să îşi recapete placul de joc? Durata: aproximativ 40-45 minute. Vârsta recomandată 3-12 ani. 

Duminică, de la 12:00 la 13:00, Alexandra Crăciun și micul atelier creativ aduc un moment muzical pentru cei mici iar sâmbătă, de la 11:00 la 12:00 și duminică, de la 17:00 la 19:00, în parc vine Caravana de joacă cu ateliere și multă distracție.

Ateliere

Atelierele creative îi implică pe cei mici în arta slime, în serigrafie, olărit, realizare de păpuși și coronițe cu flori, stickere și ciucuri dar și pictură pe ceasuri, unicorni și figurine diverse. Pe toată durata evenimentului, amatorii de podoabe deosebite pot experimente tatuaje cu henna sau codițe colorate felurite iar cei dornici de mișcare vor avea parte de sesiuni de yoga în parc, zilnic între 15:00 – 16:45.

Târg

Târg handmade oferă jocuri și cărți pentru cei mici, tricouri pictate, haine pentru copii și oameni mari, decorațiuni, jucării realizate manual, accesorii din piele, ceramică, bijuterii deosebite și multe alte lucrușoare de purtat, de oferit în dar sau de luat acasă.

Pofticioșii pot gusta turtă dulce delicioasă, vată pe băț de la Party Factory sau înghețată artizanală adusă de Butoiul cu înghețată iar, pentru un plus de energie, Coffee Bike pregătește cafea savuroasă.

Back to top button