Texte și scenarii originale cu momente de teatru de umbre realizate de Clubul Copiilor Cluj Napoca Trupa de Teatru „Animastar” și de Trupa de Teatru „Genesis”
împreună cu
Asociația E CEVA BINE în cadrul proiectului Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei – Festival național de artă 2024, Ediția a II-a
INVITAȚIE LA TEATRU
25 octombrie orele 16,30 și 18,30 Palatul Copiilor Cluj Napoca
Propus și implementat de Asociația E CEVA BINE pentru Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, proiectul își propune ca, folosind arta ca instrument de educație și vehicul de promovare formală și informală, să îi familiarizeze pe copiii și adolescenții din toate regiunile țării cu Strategia Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030, adoptată prin Rezoluția Adunării Generale a ONU.
La Cluj, mentorați de profesoara coordonatoare Andreea Mărculescu (profesor la Clubul Copiilor, dar și la Facultatea de Teatru şi Televiziune – Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj – Artele Spectacolului, Actorie) tinerii au ales să reprezinte artistic obiectivele 1,2, 3, 4, 5, 6, 8, 13, 14, 15.
- Fără sărăcie
- Foamete „zero”
- Sănătate și bunăstare
- Educație de calitate
- Egalitate de gen
- Apă curată și sanitație.
- Muncă decentă și creștere economică
- Acțiune climatică
- Viața acvatică
- Viața terestră
Drept mediu artistic, copiii au ales să scrie propriile texte, să realizeze propriile sce-narii și să le pună în scenă, cu mai multe momente de teatru de umbre. Au beneficiat de consiliere artistică, supervizată de Alexandru Nagy, pentru a pregăti reprezentația pe care urmează să o vedeți pe 25 octombrie.
Veniți să îi aplaudați pe tinerii artiști: Coldea Diana-Gabriela, Mureşan Izabela Iulia, Beian Lara-Elena, Nicolau Isabela-Patricia, Muntean Eliza-Andrada, Vintilă Ariana-Maria, Cornea Clara-Ana, Prodan Luca Ştefan, Toma Karina-Emilia, Coborzan Ania Carina, Pop Eliza Martina, Hoza Andreea Marilena, Crăciun Irina-Veronica, Voicu Elena-Efremia, Lazăr Alexandru-Ştefan, Cornea Maria, Coroiu Maria Violeta, Neş Damian-Călin, Tăuţan Ştefania-Alexandra, Mărar Daria Ioana, Neagu Ştefania-Alesia
Lor și comunității care va primi mesajul lor, domnul consilier de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, le-a transmis:
„Mă bucur că sprijinim, din nou, un proiect care pune accent pe artă ca vehicul de a transmite in-formații valoroase despre sustenabilitate. La fiecare dintre piesele de teatru puse în scenă în anii precedenți am observat că tinerii sunt foarte receptivi și foarte încântați. Avem nevoie de o nouă generație care să fie apropiată de arte și să își dorească un viitor sustenabil. Iată că aceste elemen-te se îmbină armonios și că vom avea ocazia, din nou să, arătăm că dezvoltarea durabilă este despre implicare, optimism și creativitate în toate aspectele vieții”
Președintele Asociației E Ceva Bine, Iulian Văcărean, a urmărit cu atenție fiecare etapă a proiec-tului și transmite:
˝Tinerii de astăzi, copiii, sunt mult mai deschiși la frumos și artă, însă fără a trece nepăsători pe lângă temele majore ale viitorului. Pentru ei educația nu mai este doar o catedră și câteva bănci într-o clasă. Educația este o formă de adaptare la un viitor acum necunoscut, dar care prin acțiuni inteligente și calculate nu are cum să nu devină un viitor mai bun, un viitor sustenabil.˝
Vă invităm deci să participați și să fiți receptivi la mesajele transmise de tinerii ariști, care vă promit o experiență teatrală care vă va da de gândit. Arta este cel mai bun ambasador al ideilor care vor schimba lumea și felul în care ne gândim la ea!
Proiect finanțat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.
Asociația „E Ceva Bine” este un ONG al cărui scop este dezvoltarea de proiecte cultural-social-educaționale care să genereze un efect pozitiv în comunitate și schimbare socială prin artă. Identificând tema, problema și/sau grupurile țintă, Asociația gândește proiecte și programe care prin activități de educare prin artă intervin în mediul imediat. Proiectele desfășurate de Asociația E Ceva Bine sunt cunoscute atât la nivelul Bucureștiului, dar și național și internațional, datorită impactului pozitiv pe care l-au avut asupra grupurilor țintă și în comunitate, datorită originalității lor și nu în ultimul rând prin campaniile de promovare de succes. Asociația a primit de asemenea prestigioase premii în cadrul Galei Societății Civile și Galei Asociațiilor Comunitare.