fbpx
Timp liber

Cum să îți temperezi obiceiurile de cumpărături compulsive?

O primă modalitate de a te opri înainte să cumperi prea multe lucruri de care nu ai nevoie pe termen lung este să faci o listă de articole de care ai nevoie și să cumperi numai articole din acea listă. Acest lucru îți menține un simț al realității și al necesității, astfel încât să nu ajungi să cumperi tot ce îți atrage atenția.

Îți recomandăm, de asemenea, dezabonarea de la e-mailurile cu promoții de la magazine on-line. E-mailurile îți amintesc în mod constant de cumpărături și îți arată lucruri pe care vei vrea să le cumperi…chiar dacă îți sunt absolut inutile mâine. Dacă scapi de această tentație, atunci vei cumpăra mai puțin, în mod sigur!

Doar pentru că un obiect este la reducere nu înseamnă că trebuie să-l și cumperi. Da, este mult mai ieftin și este o afacere bună. Dar nu ai nevoie de el și, așadar, nu îl vei cumpăra. Punct.

Întreabă-te realist dacă ai nevoie de un produs. Ai în mod absolut nevoie de el? Mai gândește-te. Dacă da, caută o versiune mai convenabilă și testează. Optează pentru cumpărături unde poți returna produsul în 30 sau 60 de zile în baza garanției.

Economisește banii pentru altceva. De exemplu, pentru un fond de economii. Sau o excursie, atunci când contextul social și juridic va permite. Sau un hobby care nu pune în pericol viitorul tău financiar.

Plătește-ți ție mai întâi. Configurează depuneri automate în fiecare lună în contul tău de economii. Configurează plăți automate pentru utilități, taxe auto, chirie, credit ipotecar și alte plăți recurente. Nu vei rata niciodată o plată. Pentru a face acest lucru, trebuie să faci un plan din timp. Creează un buget, astfel încât să știi întotdeauna cât ai, cât trebuie să plătești și cât îți mai rămâne de cheltuit.

Back to top button