fbpx
Timp liber

Cosmin Natanticu despre campania privind mâncatul conștient:

Am observat un lucru îmbucurător și anume că adolescenții sunt destul de atenți la ceea ce mănâncă

Actorul Cosmin Natanticu, binecunoscut atât pentru rolurile sale în producțiile TV cât și pentru spectacolele de stand-up, sprijină campania „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment.” pentru a atrage atenția asupra mâncatului conștient și a necesității de informare și educare a tinerilor. Dincolo de un actor remarcabil, Cosmin Natanticu este o personalitate complexă, cu o integritate de invidiat și care a reușit să îi mobilizeze pe adolescenții din cele 5 licee din București participante la campanie, cu optimismul său recunoscut. Asociația Sută la Sută Românesc a lansat programul educaționaldedicat mâncatului conștient, cu intenție și cu atenție, sub numele “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”, în parteneriat cu 5 licee din București șiîn colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC, programul fiind susținut de compania Mondelēz International, lider pe piața globală a gustărilor. Obiectivul principal al programului “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” este îmbunătățirea modului în care tinerii iau gustările, ajutând la construirea unei relații mai sănătoase cu mâncarea.

Florentina Balos: De ce ai acceptat să faceți parte din proiectul “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”?

Cosmin Natanticu: Când am primit propunerea de a mă alătura proiectului “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”, am acceptat imediat această colaborare pentru că este o inițiativă inedită, care are obiectivul de a îmbunătăți percepția tinerilor despre gustări și susținerea unei relații pozitive și sănătoase cu mâncarea. Campania implică două componente care cred că sunt foarte importante: mâncatul conștient și adolescenții. Pe de o parte, am aflat și eu multe lucruri interesante în cadrul acestei campanii, iar pe de altă parte îmi place să lucrez cu adolescenții de la care am multe de învățat.

Cât de important este să avem o alimentație echilibrată și să mâncăm conștient?

Este foarte important. Sincer, înainte de această campanie, nu am conștientizat cât de important este să mâncăm conștient. Proiectul “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” reușește să atragă atenția tinerilor despre alimentația echilibrată și mâncatul conștient. Este important să mănânci cu atenție și intenție, concentrându-te asupra prezentului, simțind cu adevărat gustul mâncării și bucurându-te de moment.

După întâlnirile cu elevii din cele 5 licee participante la proiect, care este părerea ta despre relația adolescenților cu mâncarea?

M-am bucurat de fiecare întâlnire în parte și pot spune că am observat un lucru îmbucurător și anume că adolescenții sunt destul de atenți la ceea ce mănâncă, mai ales că „ispite” sunt la tot pasul. Au fost foarte atenți, curioși și receptivi pe parcursul campaniei. Bravo lor!

Pot fi convinși adolescenții să aibă o atitudine corectă în legătură cu gustările pe parcursul unei zile? Ce sfat le-ai da?

Cred că da, au fost foarte receptivi la informațiile primite în acest proiect, mai ales că cei cu care lucrat și interacționat sunt oameni profesioniști care au vorbit pe limba lor. Nu știu dacă sunt în măsură să le dau eu un sfat, dar dacă tot m-ați întrebat, zic… 🙂 Să nu renunțe să fie curioși și să nu le fie rușine să pună întrebări.

Nu este ușor să captezi atenția adolescenților mai ales pe un asemenea subiect. Care este secretul prin care ai reușit să ai o interacțiune așa de bună cu aceștia?

Nu cred că este un secret. Pe mine cred că m-a ajutat și faptul că sunt actor, iar dacă ești deschis și sincer cu ei, lucrurile devin și mai ușoare.

Back to top button