fbpx
Podcast

Calitatea în arta culinară ca rezultantă de forțe: standarde tehnologice și igenice plus dezvoltarea bucătarului

Dr Iulia Drăguț, președintele Asociației Culturale Euro-Est Alternativ

Un dialog între Roxana Melnicu- Tribuna Conmsumatorilor și Dr. Iulia Drăguț, președintele Asociației Culturale Euro-Est Alternativ


Care sunt cele câteva amănunte din care putem să ne dăm seama că avem de a face cu un restaurant sau cu un bucătar de calitate?


Ce este calitatea în arta culinară?


Calitatea în arta culinară se referă la respectarea unor aspecte deosebit de importante, cum ar fi
igiena locului de muncă, igiena personală a celui care gătește, materiile prime pe care le folosește,
stăpânirea tehnicilor de gătire. În prestația bucătarului există și valențe legate de calitatea umană,
de aceea dezvoltarea bucătarului este unul dintre obiectivele asociației noastre – ținem mult la
dialogul interprofesional.


Cum putem să ne dăm seama că avem de a face cu un restaurant sau cu un bucătar de calitate?


Indicii semnificative pot fi câteva amănunte: de la modul în care ești întâmpinat la intrarea în restaurant, la modul în care sunt așezate cele necesare pe masă, solnițele pentru sare și piper, la fel și oliviera, modul în care ospătarul își face meseria de ambasador al bucătăriei.

Back to top button