fbpx
Timp liber

AVON se implică activ de partea româncelor abuzate verbal

36% DINTRE ROMÂNCE SUNT ABUZATE VERBAL ÎN MOD CONSTANT DE CĂTRE PARTENERI, ARATĂ UN STUDIU GLOBAL AVON. Pentru multe dintre femei, abuzul verbal face parte din peisajul cotidian și nici nu mai este pus la îndoială. AVON, în parteneriat cu ONG-ul No More, lansează o petiție globală împotriva violenței verbale

Una din cinci femei se confruntă la nivel global cu abuz verbal constant, iar 36% dintre românce sunt abuzate verbal de către parteneri, arată un studiu global AVON.

29% dintre româncele participante la studiu se simt neîncrezătoare în propria persoană ca urmare a comentariilor negative făcute de partener.

Alături de organizația non-guvernamentală internațională No More, AVON lansează o campanie globală pentru a-i ajuta pe oameni să recunoască semnele abuzului verbal și rolul său în violența domestică. Totodată, lansează o petiție globală împotriva violenței verbale, ce poate fi semnată online aici: https://www.nomoreverbalabuse.org/take-action?fbclid=IwAR0L_gEG8luWG1-zyzfW8nXwSQ_NhWamwYD3-nLjFWmadALxlbh-kppVUX8

Odată cu aniversarea de 135 de ani, AVON donează 1.35 milioane de dolari ONG-urilor din întreaga lume care susțin victimele abuzului domestic

10% dintre respondentele din România nu știu unde să apeleze pentru ajutor atunci când sunt abuzate verbal, iar 12% au declarat că nu au putut să ia atitudine din cauza partenerului sau a fricii de consecințe. Toate aceste dificultăți în obținerea sprijinului conduc către situații în care femeile rămân blocate în relații abuzive.

CELE MAI COMUNE SUBIECTE

În cazul a 45% dintre româncele participante la studiu, partenerii de viață le-au adresat comentarii negative legate de aspectul fizic, iar 18% s-au confruntat chiar în ultima lună cu acest tip de abuz. Printre cele mai comune subiecte se numără comentariile legate de inteligența femeilor (45%), de slujbă sau carieră (40%), greutate (35%) și vestimentație (48%). De asemenea, 20% dintre tinerele cu vârste cuprinse între 16-24 de ani au primit remarci negative despre greutatea lor, în comparație cu femeile de peste 55 de ani (13%).

Peste jumătate dintre femei au declarat că partenerul le-a criticat prietenii sau familia (52%), aceasta fiind una dintre tacticile folosite de agresor pentru a-și îndepărta victimele de cei dragi.

CUM RUP FEMEILE TĂCEREA

Dintre victimele abuzului verbal din România, doar 19% dintre femei au căutat sprijin, 37% apelând la un membru al familiei, iar 31% au cerut ajutor unui prieten.

La nivel global, femeile participante la studiu au declarat că au cerut sprijinul cosmeticienelor sau hair stylistelor (2%), dar și reprezentanților AVON (2%). Într-o relație abuzivă, în care agresorul izolează victima de prieteni și familie, este posibil ca aceste grupuri să ofere un adevărat punct de sprijin.

MAI MULT DECÂT O PROBLEMĂ A FEMEILOR

Există un consens în rândul femeilor din întreaga lume că sunt necesare mai multe acțiuni de educare a băieților în legătură cu atitudinile lor față de femei (81%). Peste trei sferturi consideră că există probleme adânc înrădăcinate în societate în ceea ce privește modul în care bărbații tratează femeile.

Cercetarea noastră evidențiază cât de crucial este să continuăm conversația în jurul tuturor formelor de violență de gen, indiferent că e vorba despre abuz verbal, emoțional sau fizic. spune Angela Crețu, CEO AVON.

Back to top button