fbpx
Casă & FamilieEducatie

Artă accesibilă, autoportret și solidaritate
la Celula de Artă

Luna aprilie aduce forme de artă neconvențională în micuța galerie Celula de Artă

Micuța galerie Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53, un spațiu în sine neconvențional, prezintă în aprilie două expoziții ce explorează forme diferite de autoportret.

Celula de Artă este reprezentată de un spațiu cu deschidere stradală, ce își propune să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje și astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se crează un dialog liber, direct și nonconformist.

Firul vieții cu Aurelia Chiru

Până pe 23 aprilie ești martor la perspectiva spre interiorul organic, prin culorile care capătă volum, din Firul vieții, a Aureliei Chiru. Aurelia Chiru expune în Celula de Artă o serie de lucrări ce fac parte din proiectul personal demarat în 2018, Autoportret organic, care s-a dezvoltat din stilul figurativ ca o nevoie de a ieși din bidimensional. Artista pornește de la acrilic, dar se folosește și de obiect, film, instalație și performance pentru a putea transmite ceea ce își propune. „Scena artei trebuie să rămână un teritoriu prietenos al schimbului de emoție între artiști și spectatori, fără strategii care diminuează avântul creator și autenticitatea.”, spune artista.

Fantomele lui Alexandru Răduță

De pe 23 aprilie  și până pe 7 mai la Celula de Artă urmărești perspectiva exterioară, alienată, detașată din Ghosts of my dreams, a lui Alexandru Răduță. “Starea de alienare este exprimată în două temperaturi: cald și rece. Personajele singulare în compoziție sunt o formă de autoportret“ povestește Alexandru.

Art Machine

În paralel, proiectul Art Machine, susținut de Celula de Artă și Carol 53, continuă strângerea de fonduri pentru refugiații din Ucraina, punând la dispoziție într-un format accesibil lucrări de la 16 artiști ucraineni, până pe 18 aprilie, la Cărturești Parklake.

Până pe 18 aprilie, Art Machine, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz, cu susținerea Celula de Artă și Carol 53 care au derulat în luna martie expoziția colectivă Bombe și Oameni. Artiști uniți împotriva războiului, pune la dispoziția publicului lucrări originale de la 16 artiști ucraineni. Acestea pot fi achiziționate de la automatul amplasat în București, în Cărturești Parklake iar încasările sunt direcționate integral pentru sprijinirea familiilor vulnerabile din Ucraina, pentru care Celula de Artă și Carol 53 strâng și expediază donații.

Artiști: Katia Didyk, Daria Polishchuk, Masha Foya, Oleg Bilyi, Velychev Ievgen, Anna Ivanenko, Natalia Lisova, Alevtina Kakhidze, Oksana Drachkovska, Oleksandr Grekhov, Olia Fedorova, Oleksandra Ruth, Max Moshkovsky, Mytrii Chkolnyi, Sasha Degtyarenko, Iryna Degtyarenko. 

Proiectul Art Machine încurajează consumul sănătos de artă prin punerea în contact direct a artiștilor cu publicul larg. Art Machine creează o oportunitate unică de a achiziționa lucrări originale de artă, în același timp oferind expunere și susținere financiară artiștilor implicați în proces. Credem că arta trebuie să fie progresivă, dar în același timp personală și accesibilă.

Back to top button