fbpx
EducatieTimp liber

În luna dragostei, Art Safari îți oferă în dar reducerea pereche 

Art Safari anunță cea de-a noua ediție: 12 mai - 7 august

Art Safari anunță cea de-a noua ediție: 12 mai – 7 august

În 2022, Art Safari, ajuns la ediția a 9-a, se reinventează pentru tine și îți oferă o nouă experiență de vizitare: două sezoane expoziționale. Anul acesta, mai mult decât oricând, Art Safari te invită să te îndrăgostești de artă și dedică iubirii evenimentul din acest an!

Noutăți la Art Safari 2022

În 2022, la Art Safari, expozițiile vor fi înlocuite la fiecare trei luni. Între 12 mai și 7 august, primele 3 luni de artă te așteaptă pe Lipscani, în Palatul Dacia-România. Biletele s-au pus deja în vânzare cu o reducere de 35% pentru a marca luna februarie, luna dragostei și a pasiunii.

Palatul Dacia-România va găzdui 5 pavilioane expoziționale, unde vor fi expuse și nume mari ale artei mondiale precum Picasso și Dalí.

“Arta grafică a celor mai importanți artiști spanioli ai secolului XX– Picasso și Dalí va fi prezentă la Art Safari, într-o expoziție surprinzătoare dedicată baletului “Pălăria cu trei colțuri” de Manuel de Falla. Picasso și Dalí au fost aleși să creeze decorurile și costumele pentru celebrul balet, iar Picasso a realizat chiar și machiajul dansatorilor”, ne informează Ioana Ciocan, Director Art Safari București

”În 2022, dedicăm Pavilionul Contemporan super-stelei artei contemporane din România – Irina Dragomir – care încă de la absolvirea Universității de Artă din București s-a remarcat printr-un ”figurative pop”. ”În anii trecuți lucrările ei au fost preferatele publicului, primind mii de share-uri pe social media, iar acum Art Safari îi găzduiește prima expoziție personală”, completează Ioana Ciocan.

Cea de-a 9-a ediție a Pavilionului de Artă vine să marcheze cei 30 de ani de prietenie și parteneriat germano-român în Europa. Alături de Institut für Auslandsbeziehungen și de Ambasada Republicii Federale Germania la București, Art Safari va prezenta în cadrul Pavilionului Aniversar expoziția “Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany “. Fotografiile Barbarei Klemm ei au devenit momente emblematice ale istoriei contemporane, modelând memoria culturală a multor generații.

În cadrul Pavilionului Invitat, vom descoperi arta lui Reuven Rubin (1893–1974), unul dintre cei mai faimoși artiști israelieni moderniști, cu lucrări prezente în colecțiile marilor muzee ale lumii. Născut la Galați, Reuven Rubin a părăsit România în 1922 și a revenit în țara natală ca primul ambasador al Statului Israel în România între 1948-1950. Ambasada Israelului marchează prin această expoziție 100 de ani de la plecarea artistului-ambasador Reuven Rubin din România.

 Pavilionul Muzeal îi este dedicat lui Theodor Aman, marele maestru al picturii românești, întemeietor al Școlii de Belle-Arte de la noi. „Expoziția dorește să readucă în atenția publicului tânăr grandioasa personalitate a celui care a contribuit decisiv la modernizarea și occidentalizarea artei românești dar și a societății autohtone, în ansamblul ei”, ne explică Elena Olariu, curator al Pavilionului Muzeal. Expoziția Aman, precum și întreaga activitate a Pavilionului Muzeal al acestei ediții Art Safari este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.

Ia-ți bilet de pe artsafari.ro.

Art Safari

Art Safari este un eveniment organizat de Fundația Centrul Cultural ArtSociety și aflat sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii și al UNESCO România.

Art Safari, operator cultural independent care acționează pe scena de artă din România, este cunoscut îndeosebi pentru organizarea anuală a Pavilionului de Artă București, ale cărui expoziții au fost vizitate de aprox. 231.000 de persoane în cele 8 ediții de până acum. Alături de expoziţiile curatoriate, organizate în București sau în străinătate, Art Safari promovează conținut educațional pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenţi.

Back to top button