fbpx
Casă & FamilieVideo
În tendințe

Academia Comisarilor Tineri

Un proiect inițiat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor are nevoie de un suflu nou, iar tinerii, bine instruiți de comisarii cu vastă experiență, reprezintă viitorul instituției, crede Horia-Miron Constantinescu, Președintele ANPC. 

 Pentru a îndeplini acest obiectiv, domnia sa împreună cu Directorul General al instituției, Paul Anghel, au inițiat proiectul “Academia Comisarilor Tineri”.

“Această instituție are nevoie de un suflu tânăr, de oameni familiarizați cu tehnologia, mult mai atenți și mai vigilenți, pentru că pot să aibă acces la informații mult mai vaste decât am fost noi obișnuiți la aceeași vârstă”, afirmă Horia-Miron Constantinescu.

 Ce acțiuni concrete au loc în cadrul Academiei, povestește reprezentantul ANPC în cadrul interviului de mai jos:

Ați înființat împreună cu Paul Anghel Academia Comisarilor Tineri.  Despre ce este vorba, cum acționează ea?

  • Revin la 2019 – aduceam atunci pentru prima dată un val de tineri în instituție, scoteam posturi la concurs pentru debutanți și asistenți, pentru că această instituție are nevoie de un suflu tânăr, de oameni familiarizați cu tehnologia, mult mai atenți și mai vigilenți, pentru că pot să aibă acces la informații mult mai vaste decât am fost noi obișnuiți la aceeași vârstă.

Iată că de curând s-au făcut din nu angajări, au fost aduși tineri, au școală – pentru că altfel nu ar fi ajuns aici, dar nu au experiență, așa că ideea de Academia Comisarilor reprezintă o calificare suplimentară celei obișnuite, universitare. Ieșim pe teren împreună cu aceștia, ne-am plimbat printre rafturi, ne-am plimbat prin bucătăriile operatorilor economici. Lucrurile pe care ne-am dorit să le transmitem tinerilor sunt bazate pe experiența cumulată. Sunt kilometri făcuți pe jos de Domnul Director General și de mine, când lucram împreună chiar pe străzile acestei țări. Sunt multe acțiuni din cadrul comandamentelor, sunt multe acțiuni ce au dat naștere la noi și noi situații cu care nu ne confruntasem până atunci și care, da, Academia Comisarilor are în vedere calificarea cel puțin la nivelul meu, dacă nu la nivelul ideal – al domnului Anghel.   

Back to top button