fbpx
Casă & Familie

5 întrebări despre cremele solare și un singur răspuns: organic!

Toată lumea recomandă folosirea cremelor solare, au început să facă parte din accesoriile de bază ale civilizației, dar multora le trezesc încă întrebări

1 Au apărut numeroase articole care invocă studii științifice afirmând că filtrele solare chimice au ele însele potențial cancerigen. Cum pot să mă asigur că în cremele solare pe care le cumpăr nu vor fi astfel de substanțe, în condițiile în care nu sunt nici detectiv, nici chimist și nici fashionistă?

Suspiciunile sunt îndreptate asupra ingredientelor chimice, sintetizate în laborator, menite să neutralizele efectele razelor de soare pătrunse deja în piele. Cea mai sigură opțiune este să alegi ingrediente 100% organice și vegane. Găsești astfel de produse  pe miobio.ro.l Filtrele solare folosite în aceste creme sunt substanțe naturale, care împiedică razele de soare să pătrundă în piele. Este vorba despre  oxid de zinc sau dioxid de titan, care sunt prietenoase atât cu pielea, cât și cu planeta.

2 Se spune că trebuie să aplici crema cu SPF cu 20 de minute înainte de a ieși la soare și în timpul zilei ar trebui reîmprospătată. Dar ce faci dacă poți machiaj, în special fond de ten? 

În timpul verii e preferabil să dăm fondului de ten o pauză, atât pentru a păstra porii curați cât și pentru a ne proteja de riscul de a căpăta un aspect fals „ridat“ din cauza unui fond de ten aplicat necorespunzător și care începe să se usuce sau, dimpotrivă, să „o ia la vale“. Totuși, dacă ții la un aspect uniform și elegant al pielii poți folosi un produs mixt: cremă cu factor de protecție și cremă BB, cum este crema de soare cu particule strălucitoare MÁDARA ORGANIC SUN PROTECTION SPF 15 BEACH BB cu minerale de origine naturală, care iluminează pielea.

Ca să poți aplica crema oricând foarte ușor, chiar și fără oglindă, există varianta… cu aplicator. Stickul de protecție solară MÁDARA ORGANIC SUN PROTECTION SPF 50 PRO-ACTIVE încape în orice buzunar sau geantă și se aplică rapid și ușor pe față, decolteu sau mâini.

3 Dacă folosesc crema mea obișnuită de față peste care aplic o cremă cu factor de protecție pentru corp este în regulă?

Din punctul de vedere a blocării radiațiilor solare nocive este bine, dar din punctul de vedere al timpului tău și al sănătății pielii este mult mai util să folosești o singură cremă: o cremă hidratantă de zi dotată cu un factor de protecție înaltă, de exemplu crema de soare antioxidantă MÁDARA ORGANIC SUN PROTECTION SPF 30  sau crema de soare anti-aging pentru față MÁDARA ORGANIC SUN PROTECTION SPF 30.

4 Deci ar trebui să cumpăr o cremă de față pentru vară, cu SPF mare, o cremă care e destul de scumpă… totuși vara la noi e relativ scurtă, o să rămână cremă nefolosită și la anul nu va mai fi la fel de bună. Nu e cam costisitor?

Fii pe pace, o poți folosi în continuare și în toamnă și chiar iarna, dacă este din grupa cremelor organice care asigură și protecția împotriva radiațiilor „albastre“ emanate de ecrane, cum este Crema de soare pentru față MÁDARA ORGANIC SUN PROTECTION SPF 50 ULTRA SHIELD. Vei păstra și în sezonul rece acel aer sănătos și acea mină bună pe care ai avut-o vara, în condițiile în care tenul este expus riscului de a deveni oarecum cenușiu din cauza poluanților de oraș și a excesului de lumină albastră inerent numărului mare de ore petrecute în spații închise pline de ecrane de tot felul.

5 Unii recomandă să folosim tot timpul anului creme cu factor înalt de protecție. Nu este excesiv?

Nu neapărat, dacă este vorba de creme de calitate, cu ingrediente organice care îngrijesc pielea. O fotoprotecție continuă a pielii de-a lungul anului te ferește nu numai de riscul de cancer de piele ci și de fotoîmbătrânire, mai ales de formarea petelor inestetice, despre care știm să se atenuează foarte greu și cu efort.

Crema de zi SPF15 MÁDARA ORGANIC SUN PROTECTION TIME MIRACLE RADIANT SHIELD este o cremă hidratantă pentru tenul matur care oferă îngrijire profundă și protecție solară invizibilă, în timp ce conferă pielii luminozitate și netezime.

Vezi și
Close
Back to top button