fbpx
Casă & Familie

S-a deschis Urban Christmas Market, târgul creativilor din București de la Arcub

Sezonul sărbătorilor de iarnă începe la ARCUB cu lansarea primei ediţii a Urban Christmas Market şi deschiderea expoziţiei O lume a jocurilor la Hanul Gabroveni, o ocazie unică de a vizita o colecţie amplă de jocuri vechi prezentate în premieră publicului din România. Urban Christmas Market face parte din seria târgurilor de iarnă organizate de Primăria Capitalei pe parcursul lunii decembrie în mai multe locuri din Bucureşti. 

Târgul de Crăciun de la ARCUB Urban Christmas Market prezintă cele mai recente creaţii alternative realizate de micii producători locali din comunitatea creativă a oraşului. Bucureştenii au de ales între o selecţie de cadouri originale, produse unicat, decoraţiuni şi obiecte de design. Printre expozanţii primei ediţii a târgului creativilor din Bucureşti de la ARCUB se numără start-up-uri şi producători de ciocolată, vin, dulceţuri şi sosuri cu ingrediente locale din agricultura organică care pot fi găsite la secţiunea Food & Drinks Corner. La secţiunea Makers Market sunt prezente ateliere de parfumerie artizanală de nişă cu produse create exclusiv din ingrediente naturale, creatori de cosmetice 100% naturale obţinute din flora românească, pălărieri, designeri de articole vestimentare şi lucrări de artă în acuarelă, creion pe hârtie şi uleiuri create de elevii Liceului de Arte Plastice din Chişinău.

Lista cadourilor originale de la Urban Christmas Market este completată de standul ARCUB cu o selecţie specială de publicaţii ARCUB şi kitul performativ Worker of the Year, primul auto-performance din România care poate fi experimentat în intimitatea propriei case. Din titlurile disponibile la standul centrului cultural sunt publicaţii de artă editate de ARCUB, printre care Constantin Brâncuşi Omul şi lucrurile, TZARA.DADA.ETC, catalogul cu texte de Erwin Kessler care a primit Marele Premiu în cadrul Cele mai frumoase cărţi 2016. Pentru cei pasionaţi de istorie, standul ARCUB oferă spre vânzare cărţi despre Bucureşti, de la albume şi volume despre locuri din oraş, la publicaţii despre istoria oraşului.

Începând din 3 decembrie, expoziţia-unicat „O lume a jocurilor” expune pentru prima dată public o selecţie inedită de peste 500 de jocuri din colecţia teatrologului şi managerului cultural Alina Moldovan. Expoziţia poate fi vizitată zilnic, între 3 şi 15 decembrie la ARCUB Gabroveni, între orele 12.00 şi 20.00. Desfăşurată în cele trei spaţii expoziţionale de la etajul I al clădirii, expoziţia prezintă jocuri din diferite perioade istorice şi din diferite zone ale lumii – de la jocuri româneşti de la începutul secolului trecut la jocuri din alte țări, pentru toate vârstele (Piticot, Dacii și romanii, Nu te supăra frate, Cine știe câștigă, Turism, Domino, Loto, Micul tipograf, Scrabble etc.), dar și o serie de panouri informative și fotografii legate de istoria jocurilor. Printre cele mai valoroase obiecte expuse se află o tablă de joc de la începutul secolului XX, dar și un jeton de joc gravat manual în sidef, folosit în jocuri de societate de aristocrația britanică din perioada georgiană și victoriană (sec. XVIII-XIX).

În cadrul expoziţiei „O lume a jocurilor”, vor avea loc o serie de ateliere educative pentru copiii cu vârste cuprinse între 7-12 ani. Pe lângă atelierele destinate grupurilor şcolare, persoanele interesate se pot înscrie la atelierele deschise publicului larg din 11 şi 12 decembrie. Durata unui atelier este de aproximativ 50 minute, iar numărul maxim de participanți este de 20 copii.

  • 11 decembrie, ora 12:00  – Descoperă lumea prin joacă: atelier de explorare cognitivă prin jocuri senzoriale de observaţie şi mişcare, coordonator: Oana Rusu
  • 12 decembrie, ora 12:00 – Joaca de-a muzica: atelier interactiv de prezentare a instrumentelor muzicale, coordonator: Cătălin Petrescu

Program

Urban Christmas Market este deschis zilnic în perioada 6-16 decembrie și 21- 23 decembrie şi se desfăşoară în sălile de la parterul ARCUB Gabroveni, din strada Lipscani 84-90. Programul festiv din luna decembrie de la ARCUB este completat cu desfăşurarea celei de-a 13-a ediţii Noël Târgul de cadouri de designer, care va avea loc în 18 şi 19 decembrie.

Acces

Participarea la „Urban Christmas Market” este gratuită, iar accesul se face după prezentarea Certificatului Verde. Expoziția „O lume a jocurilor” poate fi vizitată pe bază de programare/înscriere la adresa inscrieri@arcub.ro, iar biletele pentru cele două ateliere pentru copii (din 11 și 12 decembrie) au fost puse în vânzare pe site-ul ARCUB: https://arcub.ro/bilete-online/.

Back to top button