fbpx
Casă & Familie

Peste 1000 de liceeni vizitează companii în cadrul proiectului Joblandia.

Profesorii încă își pot înscrie clasele până la finalul anului școlar

Joblandia, un proiect HR Club, susținut de BCR, facilitează vizitele liceenilor în companii din mai multe orașe din țară;

Cele mai multe vizite s-au întâmplat deja în București, Baia Mare, Oradea și Iași;

Joblandia va continua și în anul școlar 2023-2024, cu o perioadă mai lungă în care elevii pot vizita sediile viitorilor angajatori.

HR Club, asociația profesioniștilor în resurse umane, oferă noi informații despre Săptămâna Joblandia. Proiectul care se desfășoară în perioada martie-iunie, vine în ajutorul profesorilor de liceu, oferindu-le o alternativă practică prin care să-și încurajeze elevii să înțeleagă mai bine ce oportunități de carieră pot avea.

Până în prezent, Joblandia a facilitat accesul a peste 300 tineri în sediile companiilor din mai multe orașe din țară, oferind oportunități noi de învățare și acces direct la medii de muncă. Alți 1000 de elevi vor vizita companiile înscrise, până la finalul anului școlar.

O profesoară de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, care a vizitat mai multe companii alături de elevii săi, spune: Liceenii au ocazia să vadă direct și să experimenteze preț de câteva ore ceea ce înseamnă să lucrezi în diverse industrii, descoperindu-și astfel interesele și, de ce nu, poate un job la care să țintească și la care poate nu s-ar fi gândit până la momentul vizitei”.

În cadrul primei ediții a proiectului Joblandia, s-au înscris 30 de companii, iar 60 de licee au programat vizite. Cele mai multe vizite s-au întâmplat în București, Baia Mare, Oradea și Iași. Profesorii încă se pot înscrie pe joblandia.ro pentru a programa vizite la sediile companiilor, până la finalul anului școlar.

Companiile înscrise în platformă vin din domenii precum banking, servicii de mobilitate, resurse umane, producție alimentară, retail, industria de automobile, petrol și gaze, asigurări, servicii profesionale, industria de electrocasnice sau de înfrumusețare.

„Prima ediție a Săptămânii Joblandia ne arată cât de important e să continuăm să creăm oportunități de orientare profesională pentru elevi. Până acum, feedback-ul profesorilor participanți a fost foarte bun, iar elevii sunt încântați să vadă ce se întâmplă, de fapt, pe piața muncii. În plus, cu o rată a abandonului facultăților mare și cu doar 35% dintre tineri care lucrează în același domeniu în care și-au și obținut diploma, cunoașterea viitorilor angajatori încă din băncile liceului devine o nevoie acută. Ne bucurăm să putem contribui cu resursele, cunoștințele și partenerii potriviți în acest sens. Pentru noi, Joblandia abia a început”, spune Dana Cavaleru, Director Executiv HR Club.

Obiective de viitor

Joblandia va continua și în anul școlar 2023-2024 cu obiectivul de a oferi și mai multe oportunități elevilor. Proiectul își propune, astfel, să ajungă la și mai mulți elevi printr-o perioadă mai mare în care școlile pot programa vizite în companii, din luna octombrie a acestui an și până în aprilie 2024. În plus, HR Club pregătește următorul pilon al proiectului: Experiența Joblandia, o inițiativă care oferă oportunități de practică și mentorat pentru studenți.

„Încurajați-vă copiii să viziteze companii din domenii cât mai diverse, chiar dacă nu sunt neapărat pe lista voastră scurtă de opțiuni de carieră. Proiectele viitorului vor fi despre integrarea domeniilor. S-ar putea ca un licean, viitor economist, să se inspire din vizita într-o companie tech și să creeze în viitor o aplicație care să îmbunătățească sănătatea financiară a multor oameni. Joblandia este despre opțiuni de carieră, despre cum să ajungem la bunăstare în viitor dar mai ales despre explorare, despre deschidere. De aceea, noi, în BCR, ne-am propus să le arătăm tuturor tinerilor pe care îi primim în vizită, în Joblandia, câteva lucruri de viitor: cum să fie deschiși către comunitate, cum să investească, cum să fie în primul rând ei înșiși sănătoși financiar”, spune Andreea Voinea, HR Director BCR și Președinte HR Club.

Despre Joblandia

Joblandia este un proiect al HR Club, susținut de BCR, care facilitează parteneriate între liceele din România și companii. Prin vizite la companii în mai multe județe din România liceenii intră în contact direct cu piața muncii. Proiectul își propune să ofere oportunități de mentorat, practică și învățare pentru studenți și tineri, în etapele viitoare.

Despre HR Club

HR Club este asociaţia profesioniştilor în resurse umane din România. Înfiinţat în anul 2004, misiunea HR Club este de a încuraja dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea şi promovarea celor mai bune practici în domeniu.

HR Club are peste 520 de membri individuali din peste 300 de organizaţii ce activează în principalele industrii din România. HR Club este membru al Asociaţiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM) şi al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor din Domeniul Managementului Oamenilor (WFPMA).

Despre BCR

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 321 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori.

Back to top button