fbpx
Timp liber

Idei de cadouri de Crăciun sub 50 de lei

Bugetul lunii decembrie poate avea de suferit dacă avem pe lista de cadouri foarte mulți oameni. Evident că ne-ar plăcea să le oferim exact ce-și doresc, indiferent cât ar costa, dar știm că nu-i posibil… doar nu suntem Moș Crăciun  . Putem totuși să le facem suprize foarte plăcute cu daruri mai ieftine, dar emoționante. 

Am făcut o listă cu posibile cadouri care costă sub 50 de lei, pe care le poți oferi celor din familie, prietenilor sau colegilor de birou. Important este să alegi ceva ce știi că îi place persoanei respective. Așa, nici nu mai contează cât ai dat pe el! 

Produse handmade

Dacă-ți place ideea de handmade și știi că o apreciază și cel care va primi darul tău, poți merge până într-acolo încât să oferi ceva făcut chiar de mâna ta. 

Dacă ești îndemânatic(ă), poți face o decorațiune de Crăciun personalizată sau poți dărui un borcan de dulceață făcută de tine, pe eticheta căruia să pui un mesaj haios. Tot în categoria asta intră fularele ori eșarfele lucrate de tine, săpunuri, prăjituri, bijuterii, tablouri și așa mai departe. 

Dacă nu ai niciun talent deosebit, te poți îndrepta către oameni specializați. O idee este să intri într-un grup de Facebook (de exemplu Work at Home Moms) care a strâns la un loc mare parte a celor care se ocupă cu confecționarea acestui tip de obiecte. Aici trebuie doar să lansezi o întrebare și sigur vei primi zeci de oferte dintre care să alegi. 

Cărți

Alegerea și dăruirea unei cărți poate fi destul de intimă. E nevoie să cunoști destul de bine persoana căreia îi vei face acest cadou, ca să nu dai greș. Dacă nu e cineva apropiat, poți alege enciclopedii, biografii ale unor oameni cunoscuți sau cărți motivaționale, care sunt interesante pentru oricine. 

Multe dintre edituri sau librării online au oferte interesante în perioada aceasta. 

Vin sau alte tipuri de alcool

O sticlă de băutură de calitate e apreciată de oricine. Poți găsi vinuri excelente la un preț în jur de 50 de lei atât de la cramele din România, cât și la unele din străinătate. Multe branduri au acum oferte bune pentru mai multe sticle cumpărate.  

Mănuși, șosete și alte obiecte făcute de asociații sociale

Poate ți se pare că un astfel de dar este învechit, dar atunci când produsul are o poveste sau o utilitate suplimentară, omul care-l va primi va fi încântat. De exemplu, au apărut niște mănuși speciale care pot fi utilizate pe ecranul telefoanelor. 

La șosete și la mănuși poți alege unele din lână 100% sau unele realizate de diverse asociații sociale, unde lucrează persoane aflate în situații de risc. În felul acesta vei ajuta și oameni aflați în dificultate. 

Samussocial, Touched Romania, Concordia, Amurtel, MamaPan sunt doar câteva dintre ele. Unele vând bijuterii, altele săpunuri sau produse de panificație – toate realizate de persoane care provin din medii defavorizate. 

Ustensile de bucătărie

Dacă persoana căreia vrei să-i faci cadou e pasionată de bucătărit, găsești de cumpărat tot felul de tăvi, forme diverse, căni gradate, mănuși, cântare, șorțuri de bucătărie și o mulțime altele… Cui îi place să gătească n-are niciodată prea multe ustensile 😊

Papuci de casă sau de baie

Chit că o să facă oamenii glume că ”le-ai dat papucii”, la cum arată vremurile, o să mai stăm ceva timp prin casă. Așa că o să fie utili. Mai ales că există tot felul de papuci – cu mesaje haioase, cu desene, pufoși sau sobri. 

Ciocolată adevărată

Există și la noi câteva ciocolaterii de unde poți să cumperi produse de calitate, mult superioare celor pe care le găsești în supermarketuri. În plus, sunt și ambalate în cutii fancy, care le vor face și mai apreciate. De obicei, doamnele sau domnișoarele primesc bomboane sau alte dulciuri, dar nu văd de ce nu s-ar bucura și domnii de niste ciocolată fină.

Haine

Din experiența anilor trecuți, înaintea sărbătorilor găsești prețuri avantajoase la colecții aflate pe final de sezon. Bluze, tricouri chiar și pulovere se pot încadra în suma de 50 de lei. Dacă nu găsești haine care să se încadreze în buget, la accesorii sigur vei avea succes.

Back to top button