fbpx
Timp liber

Fă-ți viața mai frumoasă cu ajutorul mușcatelor! Sfaturi pentru o stare de bine garantată.

Cu florile lor colorate, mușcatele răspândesc energie pozitivă din primăvară până în toamnă, făcându-ți viața mai frumoasă. Aceste plante ușor de întreținut transformă instantaneu în oaze de fericire înflorite toate balcoanele, terasele, grădinile însorite, precum și spațiile interioare. Experții în decorare de la platforma Mușcate pentru Europa (Pelargonium for Europe) împărtășesc ideile pentru paradisurile înflorite ale mușcatelor, care te inspiră să te relaxezi și să uiți de griji.

Terase înflorite

Amenajate cu mobilier de bun gust, perne și accesorii confortabile, terasele oferă spațiu suplimentar plăcut de locuit vara. Indiferent dacă te bucuri de o după-amiază liberă, singur/ă într-un șezlong confortabil din răchită, te relaxezi seara cu partenerul/partenera ta sau te întâlnești cu prietenii ori familia pentru un brunch de duminică sau un grătar, mușcatele creează decorul perfect pentru orele plăcute petrecute în aer liber.

În ghivece și jardiniere, aceste frumoase plante adaugă accente colorate și creează o stare de spirit văratică și relaxată.

Mușcatele arată fantastic și expuse pe un perete. Prin culorile lor strălucitoare, ele transformă gardurile și pereții simpli în puncte de atracție. În foto 1, mușcatele suspendate au fost combinate cu „Cascada de Argint” (Dichondra argentea).

Florile lor superbe sunt, de asemenea, centrul atenției pentru o masă de vară perfectă. Pentru un impact mare, tot ce ai nevoie este una sau mai multe plante în jardiniere atractive puse pe masă. Și mușcatele tăiate în vaze arată grozav!

Balcoane pline de flori

Mușcatele pot transforma instantaneu chiar și balcoanele mici în paradisuri florale. Aceste plante necesită puțină întreținere și se descurcă bine cu clima urbană. Nici măcar valurile de căldură din timpul verii nu reprezintă o problemă pentru aceste plante rezistente, native din Africa de Sud. La temperaturi extreme, asigură-te că solul nu se usucă complet și udă plantele în mod regulat.

Dar chiar dacă mușcatele vor rămâne fără apă pentru câteva zile, de obicei vor supraviețui fără nicio problemă. Ele pot stoca multă apă în tulpini și frunze. Acesta este un mare avantaj pentru cei care sunt adesea plecați de acasă.

Un refugiu de bunăstare înflorit, lângă mare

Într-un resort de yoga la malul mării, mușcatele înflorite în culori proaspete de vară creează atmosfera perfectă pentru meditație și relaxare.

Mușcata lila iese în evidență în ghiveciul în stil amforă.

Aranjamentele florale decorative din mușcate tăiate, în culori proaspete de vară aduc o plăcere suplimentară în timpul unei sesiuni de răsfăț pe litoral. Aceste decorațiuni florale de vară arată fantastic și sunt foarte rapid de făcut.

Pur și simplu pune mușcatele în tulpini de trestie de bambus și tulpini de coada-calului aspră (Equisetum hyemale) în vaze de sticlă. Cochiliile aflate în apă în partea de jos a vazei subliniază senzația că te afli pe malul mării.

Idei de decor interior floral

Nu toată lumea are norocul să aibă o zonă însorită în aer liber, așa că este bine de știut că mușcatele pot fi cultivate și în interior, cu condiția să primească suficientă lumină. Mușcatele parfumate și nobile sunt deosebit de bune ca plante de apartament. Într-un interior cu design scandinav de la malul mării, de exemplu, câteva dintre aceste plante care necesită întreținere redusă dau o atmosferă de vară.

Aranjamentele care folosesc mușcate tăiate nu depind de condițiile de iluminare. Această masă simpatică din foto 2 are un aranjament proaspăt, vesel și modern, cu cinci vaze diferite în nuanțe pastelate de vară și portocaliu strălucitor. Sunt umplute cu mușcate colorate și ramuri de bambus.

Acest aranjament frumos pentru masă din foto 3 este făcut din tulpini de flori, tăiate din două mușcate de culori diferite.

Mușcatele parfumate oferă o varietate de arome, de la măr sau lămâie la ghimbir, mentă și ciocolată până la trandafir sau liliac. Bucătarii creativi le pot folosi pentru a îmbunătăți salate, deserturi, ceaiuri, cocktail-uri sau limonade.

De asemenea, uleiurile lor esențiale fac din anumite mușcate parfumate un remediu natural împotriva țânțarilor. Soiurile cu parfum de lămâie, în special, țin la distanță dăunătorii. Pot fi folosite nu doar pe balcon sau terasă, ci și în dormitor.

Reproducerea este gratuită cu creditul Mușcate pentru Europa (Pelargonium for Europe). Mai multe texte și imagini pot fi găsite pe https://pelargonium-for-europe.com/ro/.

Back to top button