E sezonul plăcintelor cu mere, favoritele românilor
Tarta cu mere simplă este una dintre reţetele pe care vrei să le încerci în perioada următoare? Atunci ai ajuns în locul potrivit 😁, pentru că aici găseşti un material video, pregătit de chef cofetar Mihaela Ruxanda, care ne prezintă în detaliu fiecare pas al rețetei.
Află patru trucuri prin care pregătești cea mai delicioasă tartă cu mere în doar 60 de minute. 😍
Totodată, învață de la somelierul Sergiu Nedelcu ce vin se potrivește desertului.
🍏 Ingrediente necesare pentru aluat
• 500 g făină
• 280 g unt 80% grăsime
• 200 g zahăr pudră
• 4 bucăți gălbenușuri
• un praf de sare
🍏 Ingrediente necesare pentru umplutura de mere
• 4-5 mere
• 2 linguri gem de caise
• 200 g iaurt grecesc
• 2 linguri zahăr brun
• zeama de la jumătate de lămâie
• 1 linguriță amidon
• 1 linguriță scorțișoară
• 1 bucată păstaie de vanilie
🍏 Cum obții o TARTĂ CU MERE delicioasă în 3 PAŞI SIMPLI
Cu siguranţă, există numeroase reţete de tarte cu mere, însă dacă îţi doreşti ceva pe cât de rapid, pe atât de delicios, urmează cei trei pași:
👉 PASUL 1. Pregătește umplutura sau crema de mere
Curăță 4-5 mere și taie-le în cubulețe cât mai mici, apoi adună cu un cuțit semințele de pe păstaia de vanilie. Într-o crăticioară adaugă celelalte ingrediente (zeama de lămâie, zahărul, amidonul, gemul de caise, iaurtul). Amestecă totul bine și pune crăticioara la foc mic, timp de 5-10 minute, până când vezi că amestecul se omogenizează. La final, adaugă o linguriță de scorțișoară.
👉 PASUL 2. Pregăteşte aluatul cu grijă
Separă gălbenușurile de albușuri. Într-un bol separat pune făina și untul tăiat cubulețe, zahărul pudră și cele patru gălbenușuri. Amestecă ingredientele cu mâna până când obții un aluat potrivit. Împarte aluatul în două bucăți egale. Fiecare parte întinde-o cu un făcăleț, între două foi de copt, exact cum este prezentat în materialul video.
👉 PASUL 3. Așază aluatul și crema în tavă, la cuptor
Tapetează fundul tăvii cu puțină făină, apoi mută în ea aluatul deja întins. După ce pui aluatul în forma de tartă, pune-l la rece câteva minute. La final adaugă amestecul de mere, acoperă-l cu aluatul rămas și pune totul la cuptor, la 175 de grade, timp de 30-40 de minute.
💡 Cum să obții cea mai gustoasă tartă cu mere: 4 trucuri
• Folosește unt cu cel puțin 80% grăsime, te va ajuta să obții un aluat fraged și bine omogenizat. • Pentru a da o aromă mai intensă de vanilie, folosește păstaia de vanilie în locul esențelor.
• Folosește mere proaspete, de sezon. Vor da un plus de gust și de aromă.
• Pentru a se uniformiza cât mai bine, întinde aluatul între două foi de copt, așa cum este prezentat în materialul video.
🍷 Ce vin să alegi pentru tarta cu mere
Un pahar de TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ sigur va da și mai mult farmec desertului tău, mai ales că atât tarta cu mere, cât și acest tip de vin abundă în arome bine echilibrate. Tămâioasa românească adună cu grijă arome ușoare de flori de salcâm, flori de tei sau miere.
Combinația de vin și tartă cu mere îți va încânta simțurile… și, desigur, ambele merită să fie consumate echilibrat și cu responsabilitate.
Cauți inspirație și ingrediente pentru o rețetă? Te așteptăm la Selgros, cu alimente de calitate și cu cele mai noi oferte → https://www.selgros.ro/
Urmărește-ne și pe Facebook pentru recomandări delicioase și secrete dezvăluite de șefi bucătari renumiți. 👉FACEBOOK: https://www.facebook.com/Selgros.Romania