fbpx
Timp liber

DHL Carpathian Marathon susține performanța sportivilor români paralimpici

Ziua Sportului Paralimpic se sărbătorește pe 18 iunie la Cheile Grădiștei, Fundata

DHL Carpathian Marathon powered by MPG anunță organizarea Zilei Sportului Paralimpic pe 
18 iunie, la Cheile Grădiștei – Fundata, cu prilejul celei de-a 11-a ediții. Participanții la eveniment vor avea astfel ocazia de a-i cunoaște pe sportivii paralimpici din lotul României și de a interacționa cu aceștia, la diverse discipline sportive, precum tenis, tenis de masă, tir cu arcul sau atletism.

Sportivi deosebiți 

În ciuda dizabilităților cu care s-au născut sau pe care le-au dobândit, sportivbii paralimpici depun toate eforturile pentru a obține rezultate la cel mai înalt nivel. În perioada următoare, se pregătesc să participe la o serie de competiții necesare pentru calificarea la Jocurile Paralimpice din 2024. Echipa paralimpică de fotbal s-a calificat anul acesta, pentru a treia oară consecutiv, la Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători, din septembrie, în Italia. Pentru a reuși, sportivii au nevoie de susținere financiară, pentru că procesul de pregătire este complex în cazul acestor competiții de amploare. 

Sub îndemnul „Împreună depășim bariere“ DHL Carpathian Marathon powered by MPG își propune să strângă un număr cât mai mare de alergători la start și să doneze, astfel, o sumă de bani cât mai consistentă, pentru ca sportivii paralimpici să aibă șansa de a-și îndeplini visurile. Alergătorii care vor lua startul pe 18 iunie din Race Village-ul de nivel olimpic amenajat în cadrul complexului Cheile Grădiștei – Fundata, în județul Brașov, se pot bucura de peisajele montane spectaculoase, de aer curat, de o competiție cu tradiție, dar și de oportunitatea de a susține, prin participarea lor, performanța acestor sportivi deosebiți.

„Avem planuri mari și un obiectiv extrem de important: susținerea sportului de performanță în rândul atleților paralimpici, care se antrenează pentru calificarea la Jocurile Paralimpice din Paris 2024, unde sperăm să putem participa cu un lot cât mai numeros. Aici, sportivul Alexandru Bologa are șanse reale la medalia de aur la disciplina judo nevăzători, dar și mulți alții pot reuși rezultate bune. Este nevoie de echipament adecvat nevoilor lor, de controale medicale, proceduri de refacere și multe altele, pentru a se putea antrena în condiții decente. Mulțumim DHL Carpathian Marathon pentru susținere și îi așteptăm pe participanți să încerce diverse discipline sportive alături de noi pe 18 iunie, în cadrul Zilei Sportului Paralimpic“, spune Ciprian Anton, Vicepreședintele Comitetului Național Paralimpic.

Ambasadori

Și de această dată, DHL Carpathian Marathon are alături ambasadori și susținători importanți, printre care se numără personalități și sportivi de elită, precum Constantina Diță, Gabriela Szabo, Andreea Răducan, dr Șerban Damian și Alexandru Corneschi, care vor fi prezenți la Cheile Grădiștei – Fundata pe 18 iunie.

Ca și în anii trecuți, ediția a 11-a  DHL Carpathian Marathon este organizată în parteneriat cu MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori (www.mpg.com.ro).

Probe

Vă puteți înscrie pe  www.maratondhl.ro la una dintre probe:

Maraton (42 km, 2000 m diferență de nivel); 

Semimaraton (21 km, 1000 m diferență de nivel);

Ștafetă (în echipe de 3 sau de 6 persoane, 290 m diferență de nivel pentru fiecare tură de 7 km);

Crosul Copiilor (pe distanțe de 250 m, 500 m sau de 1 km, în funcție de vârstă). 

Copiii și tinerii cu vârste sub 18 ani pot fi înscriși gratuit la competiție. Crosul Copiilor (Kids Race) este dedicat participanților cu vârsta cuprinsă între 5 și 13 ani, iar vârsta minimă pentru participarea la proba de Ștafetă este 14 ani, respectiv 16 ani pentru Semimaraton. 

Antrenament

Ultima oră: alergătorii înscriși, dar și toți amatorii de alergare sunt invitați marți 17 mai la un antrenament organizat de DHL Carpathian Marathon pentru cea de 11-a ediție, din 18 mai 2022! Cu pornire din piața Charles de Gaulle, antrenamentul se va desfășura în Parcul Regele Mihai  I (Herăstrău) de la ora 19, iar cei prezenți vor beneficia de prezența și expertiza Constantinei Diță Tomescu, campioană olimpică la proba de maraton și a lui Alexandru Corneschi, campion național la proba de maraton.

Back to top button