fbpx
Timp liber

Decorațiuni florale. Idei de decor cu mușcate pentru mese și petreceri.

Soarele și temperaturile calde din timpul verii ne transpun pe toți într-o dispoziție bună, cu chef de sărbătoare. Ocaziile sunt multe: fie că este vorba de o zi de naștere, de Paște, de Ziua Femeii, de o petrecere în grădină sau de un grătar spontan într-o seară liniștită de vară. Cele mai importante ingrediente pentru o petrecere reușită nu sunt doar oamenii buni, mâncarea gustoasă și băuturile din belșug, ci și decorațiunile frumoase. Florile colorate sunt obligatorii. Experții de la platforma Mușcate pentru Europa (Pelargonium for Europe: https://pelargonium-for-europe.com/ro/) împărtășesc idei pentru decorațiuni colorate pentru mese și petreceri, folosind mușcate. Acestea îți vor oferi cu siguranță o dispoziție bună.

O explozie de culori. Decorațiuni pentru masă, destinate ocaziilor speciale.

Această decorațiune modernă pentru masă din foto 1 este totodată simplă și splendidă. Mușcatele verticale, cu florile lor variate și luxuriante, creează o strălucire plină de culoare. Mușcatele tăiate de pe farfurii preiau culorile plantelor din ghivecele de pe centrul mesei și completează tabloul general de sărbătoare.

Un singur fir de mușcată legat cu o panglică roșie, împreună cu o etichetă cu numele invitaților, este o alternativă rapidă pentru a ghida oaspeții. Sfat: Tulpinile vor rămâne proaspete mai mult timp într-un recipient umplut cu apă.

Piesa centrală pentru o masă șic și relaxantă

Pe o masă de grădină șic și modernă, mușcatele roz în ghivece cu flori luxuriante creează o atmosferă văratică și o stare de spirit veselă.

Ghivecele decorate individual evidențiază frumos mușcatele. Poți crea acest decor pentru masă în doar câțiva pași.

Vei avea nevoie de o muşcată, un recipient din teracotă, câteva fire de grâu uscat, un pistol de lipit, batoane de silicon, foarfece şi sfoară.

Iată cum se face: Taie tulpinile de grâu și lipește spicele de-a lungul vasului de teracotă, începând de la baza acestuia. Sfat: Lungimile diferite dau un efect mai dinamic.

Măsoară circumferința bazei vasului și înmulțește-o cu 2. Taie nouă lungimi egale de sfoară la această lungime și înnoadă-le pe toate împreună la un capăt. Apoi, adună trei șuvițe de sfoară într-o grămadă. Creează încă două grămezi a câte trei șuvițe de sfoară și din celelalte șase șuvițe, apoi împletește grămezile împreună.

Pune împletitura în jurul bazei vasului ca margine decorativă și fixeaz-o cu lipici. Poate fi nevoie să tai capătul dacă este prea lung, deoarece lungimea finală va depinde de cât de tare o vei strânge. Odată ce lipiciul este uscat, pune mușcata în vas și așaz-o pe masă.

Sfat: Poți face, de asemenea, inele de șervețele împletite, asortate din sfoară, în același mod.

Întâmpină-ți oaspeții cu câte un origami din hârtie pentru fiecare loc. Există diferite versiuni ale acestui joc, toate sunt distractive și cu siguranță vor deveni un subiect de discuție. Dacă adaugi nume pe formele din hârtia împăturită și le decorezi cu petale de mușcate uscate și presate, acestea reprezintă, de asemenea, o alternativă atractivă la etichetele clasice cu numele invitaților.

Hârtie, ceva de scris, foarfece, lipici și petale de mușcată uscate și presate – sunt tot ce ai nevoie pentru a crea jocul cu degetele. Caută online instrucțiuni pentru plierea hârtiei.

Decorațiuni colorate pentru petreceri pline de viață

Fie că este vorba o zi de naștere sau o petrecere în grădină, sărbătorirea în aer liber este un lucru minunat. Pe această terasă, mușcatele înflorite, luxuriante și în culori strălucitoare, împreună cu felinarele, creează o atmosferă de petrecere.

Masa este decorată cu mușcate tăiate în vaze reciclate făcute din doze vechi de băuturi. Vopseaua și remodelarea dozei le transformă în piese colorate unice.

Mușcate colorate de Paște

Cu florile lor frumoase și colorate, mușcatele sunt ideale pentru mesele florale de Paște. În eprubete de plastic pentru flori și vaze mici, ele pot decora cuiburi de Paște și aranjamente împreună cu ouăle colorate și pot adăuga mici accente de sărbătoare.

Piese centrale florale cu mușcate tăiate

Mușcatele tăiate pot fi folosite pentru a crea piese centrale frumoase, florale, care atrag atenția la petreceri, creează o atmosferă de vară și dau o stare de bine.

O idee simplă, dar eficientă pentru serile plăcute de vară este un vas de sticlă cu apă în care plutesc lumânări colorate și flori de mușcate.

Conurile de înghețată florale sunt, de asemenea, o idee fantastică de bricolaj pentru o petrecere în grădină sau o sărbătoare de vară. Datorită florilor lor variate și dense, mușcatele sunt o alegere perfectă pentru decorațiuni surprinzătoare. Cu conuri de înghețată, spumă florală, mușcate și pahare cilindrice, poți crea această piesă super rapid.

Ai nevoie de mușcate verticale în diferite culori, cornete de înghețată, pahare cilindrice, un cuțit, spumă florală și celofan transparent.

Iată cum să o faci:

Pune conurile îndreptate în jos în pahare. Taie spuma cu un cuțit, înmoaie-o în apă și pune-o în celofan. Pune-le în interiorul conurilor de înghețată, astfel încât să iasă aproximativ un centimetru în partea de sus. Apoi împinge tulpinile de mușcate în spumă aproape una de cealaltă pentru a forma o „înghețată”.

O piramidă de veselă decorată cu flori de mușcate și acoperită cu o lumânare reprezintă o idee originală. Acest decor de vară este simplu de realizat. Ai nevoie de o formă de tartă, o carafă, o ceașcă, un pistol de lipit și batoane de silicon, spumă florală, o lumânare, sârmă groasă și flori de mușcată în diferite culori, tăiate.

Iată cum să o faci: mai întâi, folosește lipici pentru a atașa carafa de forma de tartă, farfuria de carafă și ceașca de farfurie. Lăsă-le până când se usucă lipiciul.

Apoi umple cana la 2/3 cu spumă florală (buretele acela verde din aranjamentele florale) înmuiată în apă. Împinge 3-4 bucăți de sârmă în baza lumânării și împinge-le în spuma florală din centrul cupei.

Sfat: Dacă încălzești mai întâi un capăt al sârmei, acestea vor topi ceara lumânării și vor fi mai ușor de împins. Împinge tulpinile tăiate de mușcată în spuma din jurul lumânării. Umple vasul de tartă și cana cu apă și împrăștie în ele florile de mușcate. Decorul tău floral reciclat este complet.

Aceste suporturi de flori lucrate din pietre decorative, sârmă pentru bonsai și eprubete sunt perfecte pentru a folosi mușcate tăiate la petreceri.

Pentru a crea acest design, ai nevoie de pietricele decorative cu o parte plată, clește pentru a tăia sârma bonsai sau sârma decorativă groasă, eprubete și mușcate. Iată cum să o faci: folosind cleștele, taie bucăți de sârmă de 60 cm lungime. Pentru pietricelele mai mici, sârma poate fi mai scurtă. Înfășoară firul de sârmă în jurul pietrei, apoi răsucește capetele împreună deasupra pietrei, cu partea plată îndreptată în jos, lăsând un capăt al sârmei mult mai lung decât celălalt.

Formează o spirală cu capătul mai lung al firului în jurul eprubetei, având grijă să nu înfășori prea strâns, altfel tubul se poate crăpa. În cele din urmă, umple eprubeta cu apă, pune o tulpină de mușcată în ea și pune suportul pentru flori pe masă. Sfat: Dacă adaugi o etichetă cu numele invitaților, acestea poate fi o alternativă atractivă la etichetele clasice.

Cu sfere din spumă florală și varietatea de flori de mușcate, poți crea sfere din flori care fac decorațiuni perfecte pentru petreceri.

Înainte de a introduce florile, așază o sferă de spumă deasupra unui vas cu apă și las-o să se scufunde timp de unul sau două minute, până când este complet înmuiată. Apoi introdu tulpinile de flori în spumă, aproape una de cealaltă, cu capetele atingându-se.

Sfaturi detaliate cu privire la toate aspectele mușcatelor sunt disponibile de la comercianții de specialitate.

Reproducerea este gratuită cu creditul „Mușcate pentru Europa”. Mai multe texte și imagini pot fi găsite pe https://pelargonium-for-europe.com/ro/.

Pelargonium for Europe

Pelargonium for Europe este o inițiativă de marketing a crescătorilor europeni de mușcate Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Selecta One și Syngenta Flowers. Inițiativa a fost fondată în 2016 cu scopul de a promova și asigura vânzările de mușcate pe termen lung. Campania este acum activă în 22 de țări. În Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România și Slovacia activitățile sunt extinse și susținute prin finanțare UE, ca parte a campaniei UE “Stars Unite a Europe in Bloom”.

Contact

Laura Ivăncioiu

Deci Se Poate

Str. Romulus 32A

Telefon: +40 724 232 242

E-mail: laura@decisepoate.ro

Website: https://pelargonium-for-europe.com/ro/

Back to top button