fbpx
Casă & Familie

Cum se fac tortellini? | Rețetă delicioasă cu fructe de mare

Îți prezentăm o rețetă să te lingi pe degete: Tortellini cu fructe de mare.

În filmulețul de pe https://youtu.be/IJOuM5sKewU, chef Alin Barabancea îți arată cum faci tortellini pas cu pas și își dezvăluie secrete de fierbere, dar te învață și cum să cureți fructele de mare.

La final, somelierul Sergiu Nedelea îți spune cu ce vin să acompaniezi delicioasa porție de paste.

👉 Ingredientele pentru tortellini cu fructe de mare

• 2 kg caracatiță crudă

• 800 g făină

• 400 ml gălbenuș pasteurizat

• 125 ml ulei de măsline

• 1 kg creveți

• 1 kg baby calamari

• 1 kg midii

• 300 g sepie

• 2 legături de pătrunjel

• 20 g Primerba creveți

• 400 g ananas (conservă)

• 250 g ceapă

• 3 buc. portocale

• 200 g unt

• 50 g zahăr

• 20 g piper alb

• 1 g șofran

• 50 g sare

👨‍🍳 Pasul 1. Secrete de fierbere și preparare a aluatului de tortellini

Chiar dacă aluatul de paste se realizează din doar câteva ingrediente de bază, apă, făină și ou, prepararea acestuia și, mai ales, fierberea, trebuie să urmeze câteva reguli. Chef Alin Barabancea îți spune de la 01:36 toate secretele pe care nu trebuie să le ratezi pentru niște paste ca la mama lor.

🦪🍤 Pasul 2. Cum cureți fructele de mare

Curățarea fructelor de mare este specifică și trebuie făcută cu atenție pentru a nu pierde nicio parte importantă din componența lor care oferă savoarea aceea deosebită. Chef Alin Barabancea îți arată de la 03:17 cum să cureți ingredientele cele mai importante din rețetă, cele care dau savoarea.

🍽️ Pasul 3. Prepararea umpluturii de tortellini

Există două tipuri de paste umplute: ravioli și tortellini. Diferența dintre acestea stă în umplutură. Ravioli sunt paste umplute cu legume, iar tortellini sunt paste umplute cu carne.

Chef Alin Barabancea îți arată cum să transformi fructele de mare din rețetă într-o umplutură delicioasă. Află totul de la 06:23.

🍷 Vinul perfect pentru paste cu fructe de mare

Orice rețetă cu pește și fructe de mare trebuie complimentată cu un vin bine ales. Somelierul Sergiu Nedelea vine în ajutorul tău și îți recomandă un vin spumant, Prosecco, care îți va delecta papilele gustative. Bucură-te de un preparat culinar savuros și răsfață-te cu o experiență unică de arome și texturi.

Cauți inspirație și ingrediente pentru o rețetă? Te așteptăm la Selgros, cu alimente de calitate și cu cele mai noi oferte → https://www.selgros.ro/ Urmărește-ne și pe Facebook pentru recomandări delicioase și secrete dezvăluite de șefi bucătari renumiți. 👉FACEBOOK: https://www.facebook.com/Selgros.Romania

Back to top button