fbpx
Alimentație

Comercializarea produselor de patiserie (cozonaci, checuri, etc.)

Acordați o atenție deosebită la achiziția produselor alimentare, în special în cazul “ofertelor promoționale”!

Luna decembrie este luna în care vânzările cresc substanțial. Iată câteva sfaturi pe care să le urmați în goana după cumpărăturile pentru masa de Crăciun și Revelion.

În primul rând, consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită la achiziția produselor alimentare, având în vedere că unii operatori economici vor “profita” de această perioadă pentru a-și vinde produsele din stoc, indiferent de calitatea acestora.

De asemenea trebuie să verifice cu atenție din punct de vedere organoleptic (aspect, miros, culoare) calitatea produselor alimentare și să le refuze pe acelea pentru care au suspiciuni privind calitatea și mai ales siguranța.

Recomand atenție la produsele alimentare care prezintă urme de mucegai, care prezintă data durabilității minimale depășită sau ambalajele deteriorate și pentru care există suspiciunea deteriorării conținutului.

 Comercializarea produselor de patiserie (cozonaci, checuri, etc.)

–  În primul rând, achiziționarea produselor se va face numai  din locuri autorizate, unde spațiile de comercializare trebuie să fie în permanență curate și bine întreținute;
–  Personalul care comercializează produse de patiserie trebuie să poarte echipament de protecție sanitară, respectiv halat de protecție și bonetă, iar manipularea produselor să se facă cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință;

–  Produsele de patiserie neambalate se vor vinde din recipiente curate, la adăpost de praf și de muște, fiind servite numai cu ustensile speciale. Este interzis a se permite consumatorilor să aleaga produsele cu mâna;

–  Pentru produsele de patiserie preambalate data durabilității minimale este stabilită de producător și se va inscripționa pe eticheta/ ambalaj.

Sursa : Comunicat ANPC

Back to top button