fbpx
Casă & FamilieEducatie

Copiii refugiați cu autism au acum o casă a lor

Echipa de specialiști Autism Voice a lansat o linie gratuită de analiză comportamentală și consiliere psihologică pentru familiile refugiate și familiile din România – Autism Voice Line

Echipa de specialiști Autism Voice a lansat o linie gratuită de analiză comportamentală și consiliere psihologică pentru familiile refugiate și familiile din România – Autism Voice Line

Casa Autism Voice este deschisă și îi așteaptă pe copiii refugiați cu autism, cu tot confortul și siguranța de care ei au mare nevoie

La scurt timp de la începutul războiului din Ucraina, echipa de specialiști Autism Voice a lansat o linie gratuită de analiză comportamentală și consiliere psihologică pentru familiile refugiate și familiile din România – Autism Voice Line. Cazurile de familii refugiate venite în România, alături de copii cu nevoi specile, au arătat specialiștilor că este nevoie de mult mai mult ajutor. De o casă în care cei mici se pot simți în siguranță, în care terapeuții îi pot ajuta fizic, nu numai de la distanță. Pe 2 aprilie, de Ziua Internationala a Conștientizării Autismului, Casa Autism Voice a fost gata și acum ii așteaptă pe copiii refugiați cu autism, cu tot confortul și siguranța de care ei au mare nevoie. Beneficiarii casei sunt preluați prin call-center-ul organizației.

“Suntem cu toții îngrijorați în această perioadă. Singurul mod de a menține echilibrul este să ne facem treaba la fel de bine ca și până acum. Noi ne facem timp și găsim soluții și pentru a sprijini părinții refugiați, care au copii cu autism. Putem rupe o bucățică din timpul nostru pentru a oferi sprijin celor care nu mai au NIMIC. Nu luăm din resursele pe care le avem pentru copiii din România, ci căutăm noi resurse puse la dispoziție de companii generoase, special pentru situația actuală. Facem un apel către oricine dorește să ne sprijine în acest demers, pentru că aceste familii au mare nevoie de ajutor de specialitate și de siguranță”, declară Anca Dumitrescu, președinta Autism Voice.

La Autism Voice Linie au sunat persoane care au pierdut documentele care atestă diagnosticul copilului și au nevoie de evaluare psihologică și psihiatrică, părinți care doar suspectau că au un copil cu autism și acum nu mai știu cum să facă fața situației acentuata de criză, sună părinți care au copii cu autism care au înterupt brusc terapia și sunt afectați, sună părinți refugiați în Moldova, care vor să vină în România și nu au unde să stea, părinți care sunt afectați emoțional de război și nu mai au resurse emoționale să fie suport copiilor.

Casa Autism Voice a fost dotată cu sprijinul mai multor oameni de bine precum Eli Neicuț și Mădălina Preda (Fabrică de Fapte Bune) și organizații precum Secom România, Asociația Pastel, astfel încât familiile cazate să aibă parte de alimentație, haine, produse igienico-sanitare, de îngrijire, curățenie, paturi sau jucării.

Autism Voice Line este un program de utilitate publică pentru părinții din Ucraina și România, disponibil zilnic, între orele 9:00 și 18:00, la numerele de telefon 0751274628 și 0723586284 și fizic la nevoie, în centrele Autism Voice, din București, zona Piața Muncii. Programul ajută cu analiză comportamentală, psihoterapie și consiliere psihologică orice părinte care se află în nevoie, atât din România, cât și din Ucraina. 

Direcțiile de acțiune din acest program de utilitate publică sunt:

–          *Evaluare, analiză comportamentală și terapie gratuită pentru copii ucraineni cu autism

–          Consiliere psihologică și suport pentru părinții copiilor ucraineni

–          Suport psihologic pentru părinți (fie că au un copil cu nevoi speciale sau un copil tipic)

*în limita locurilor disponibile

Mai multe detalii pe www.autismvoice.ro.

Back to top button