fbpx
Timp liber

Alice în țara Minunilor, o versiune nouă și sclipitoare la Teatrul Ion Dacian

Pe 18 decembrie 2021 va avea loc, la Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian, premiera spectacolului “Alice în Țara Minunilor”. Povestea scrisă de Lewis Carroll în 1865 cunoaște acum o nouă punere în scenă, proaspătă și plină de dinamism. Bagheta magică a regizorului și coregrafului italian Damiano Bisozzi dirijează și transformă actorii în personajele de basm pe care le cunoaștem din copilărie.

Damiano Bisozzi este un dansator și coregraf care a lucrat pentru televiziune, teatru și film. A participat în spectacole de dans și operă din întreaga lume și este profesor și uneori jurat la diferite festivaluri internaționale de dans.

Muzica, scrisă special pentru acest spectacol, este reinterpretată în mod inedit chiar de compozitorii Diego Mecchi și Gaspare Bartelloni. Ea dă viață poveștii clasice și oferă personajelor un fundal sonor pe care își țes, în pași de dans, partitura. Diego Mecchi se descrie ca fiind compozitor, cântăreț și scriitor și afirmă că iubește artele în toate formele lor. Echipa de italieni aflată la cârma spectacolului promite o experiență de neuitat publicului spectactor.

Gândit atât pentru copii, cât și pentru adulți, spectacolul propune publicului de azi o interpretare clasică a celebrei piese englezești. Elevele de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali dau naștere personajelor cu un aplomb și o grație unică, transpunând spectactorii în atmosfera stranie și fermecată în care are loc povestea lui Alice. “Alice în Țara Minunilor” e imaginat ca un spațiu conceptual, la granița dintre lumi tangibile și virtuale, transformând astfel scena teatrului într-un teren de joacă al viitorului.

În rolurile principale dansează Andreea Bârzescu (Alice), Sabina Ioniță (Iepurele alb), Marian Chirazi (Pălărierul), Vlad Tențu (Iepurele de Martie), Eugenia Stoian (Regina).

Spectacolul celebrează sinergia simțurilor, prin îmbinarea muzicii, comunicării și tehologiei și este intenționat să fie o experiență tridimensională, la confluența mai multor discipline artistice. În societatea noastră în plină schimbare, noua montare a piesei clasice este un spectacol curajos și plin de strălucire, care îmbină muzica, dansul și tehnologia în cel mai armonios mod posibil. Unește cu blândețe offline-ul cu online-ul, într-un proiect ancorat conștient în realitatea zilelor noastre.

Spectacolul este unic și pentru că reprezintă și un model de colaborare între artiști români și străini și Asociația Sută la Sută Românesc, care legitimează antreprenorii români să susțină arta.

Echipa spectacolului:

Coregrafia și regia: Damiano Bisozzi

Asistent coregraf: Levente Szasz

Asistent regie: Sorina Raluca Micșunescu

 Scenografia: Marta Ioana Sersescu

Muzica: Gaspare Bartelloni și Diego Mecchi

Aranjament muzical: Howl Jordan și Matteo Teani

Orchestrație: Gaspare Bartelloni

Producător: Corina Ștefan

Coordonator proiect: Iolanda Petrescu

Bilete la: https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/2365/alice-in-tara-minunilor-teatrul-naional-de-operet-i-musical-ion-dacian-bucuresti-18-decembrie-2021

Detalii despre spectacol: https://www.opereta.ro/spectacole/alice-in-tara-minunilor/

Back to top button