fbpx
Timp liber

Top 5 beneficii ale soluțiilor smart de parcare 

De la reducerea poluării la eficientizarea muncii

Orașele cu trafic sufocant și locuri de parcare insuficiente constituie o experiență neplăcută, cu care se confruntă, într-o măsură mai mică sau mai mare, locuitorii metropolelor europene și ale celor din Statele Unite. Cercetări de ultimă oră arată că spațiile de parcare reprezintă unul dintre activele de importanță aproape strategică, mai ales dacă se folosesc soluții smart de parcare. De la reducerea emisiilor de dioxid de carbon la economie de timp și bani, fără a omite nervii pe care șoferii și-i fac în trafic, soluțiile automate de parcare sunt considerate de tot mai multe persoane – de la edili și oameni de afaceri, la simpli participanți la trafic – o modalitate eficientă de a face primii pași spre orașe cu adevărat smart. În România, Parkomatic, sistemul integrat automat de management al parcării dezvoltat de KADRA, lider în domeniu, este deja soluția aleasă de operatori importanți din turism, mari spații comerciale, mall-uri, instituții sanitare și economice. 

1 Sistemele automate de parcare sunt soluții eficiente pentru a economisi timp și bani

Traficul sufocant și irosirea zilnică a zeci de minute în căutarea unui loc de parcare scad calitatea vieții în marile orașe. Un studiu realizat de INRIX („The Impact of Parking Pain in the US, UK and Germany”) concluzionează că în Europa șoferii pierd în medie între 60 și 90 de ore pe an în căutarea unui loc de parcare, în timp ce în Statele Unite numărul acestora se ridică la 107 ore/an. Cercetările arată că o singură mașină care se tot învârte căutând loc de parcare emite aproximativ 1.3 kg dioxid de carbon. De fapt, 30% dintre emisiile totale de dioxid de carbon sunt cauzate de trafic. Printr-o organizare a parcărilor publice sau private cu ajutorul  sistemelor automate de management, fluxurile sunt optimizate. Un sistem automat de parcare scutește șoferii de stres, benzină consumată inutil și reduce poluarea.  

2 Sistemele de parcare automate sunt o afacere profitabilă, cu recuperarea rapidă a investiției inițiale!

„Cele mai profitabile parcări sunt cele din zone turistice importante, unde se pot câștiga câteva sute de mii de euro într-un sezon, iar investiția se recuperează în 3 până la 6 luni”, spune Octavian Fanea, CEO KADRA. 

3 Implementarea parcărilor automate reduce volumul traficului în orașe cu 30%

Studiile arată că aproximativ 30% din traficul urban este generat de căutarea unui loc de parcare. Folosirea unor soluții avansate tehnologic (dotarea cu bariere rapide, terminale intrare/ieșire cu tehnologii moderne, automate de plată cu multiple opțiuni de achitare a taxelor de staționare, sisteme de recunoaștere a numerelor de înmatriculare LPR etc) cum sunt cele din portofoliul Parkomatic fluidizează traficul și reprezintă o soluție eficientă pentru rezolvarea uneia dintre marile probleme din orașe.

4 Automatizarea parcărilor înseamnă funcționare cu costuri reduse!

Introducerea soluțiilor smart de parcare aduce beneficiul funcționării și asigurării mentenanței cu costuri minime. „KADRA oferă soluții pentru orice tip de parcare și orice buget, iar sistemele din portofoliu nu au nevoie de mai mult de două intervenții pe an. Suntem singurul furnizor din România care se poate lăuda că are funcționale toate cele peste 100 de sisteme automate de parcare livrate de-a lungul timpului”, precizează Octavian Fanea.

5 Dezvoltarea unui oraș smart începe cu implementarea unui sistem de parcare smart!

Considerate astăzi investiții aproape strategice, sistemele de parcare smart sunt baza dezvoltării orașelor viitorului. 

Cu o experiență pe piață de 29 de ani, KADRA a dezvoltat împreună cu producatori europeni de prestigiu sistemul Parkomatic, lider în managementul parcărilor automate pe piața din România. Totodată, este prima companie din România care a furnizat sisteme de management al parcării echipate cu terminale cu posibilitate de plată contactless, atât cu cardul bancar, cât și cu smartphone-ul. Divizia de Smart Mobility a companiei 100% românești a dezvoltat și aplicația GoPark, care oferă beneficii și confort atât șoferilor, cât și administratorilor parcărilor.  

Back to top button