fbpx
ABC financiarCasă & FamilieFinanciar & Asigurări

Pehart Grup intră pe piața produselor Away from Home și lansează brandul SOVIO

  • Compania românească a investit peste 8 milioane de euro în noua linie de conversie pentru produse tip AfH (produse destinate utilizării în afara casei) și lansează pe piața de specialitate brandul SOVIO.

            Pehart Grup, lider în producerea și procesarea produselor de hârtie pentru uz casnic din România și una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie tissue din sud-estul Europei, pătrunde pe piața produselor Away from Home. Compania românească lansează brandul SOVIO, care va reuni într-o primă etapă 18 produse, printre care prosoape de hârtie de diferite dimensiuni și forme, cearșafuri din hârtie pentru cabinete cosmetice și medicale, șervețele și hârtie igienică în formate dedicate spațiilor din zona AfH. Produsele din brandul SOVIO sunt destinate utilizării în zona de sănătate și asistență medicală, restaurante, hoteluri, instituții publice, în industria alimentară și spațiile industriale, în toalete din locații publice. Investiția Pehart Grup în noua linie de conversie care este operațională încă de la finalul anului trecut depășește 8 milioane de euro.

            „Unul dintre obiectivele majore de business pentru anul trecut a fost pătrunderea Pehart Grup pe piața Away from Home. SOVIO, noul brand pe care l-am lansat, respectă standardele de calitate cu care ne-am obișnuit clienții. Hârtia are un grad ridicat de puritate și rezistență, iar tehnologiile cu care este utilată linia de conversie conferă produselor capacitate ridicată de absorbție, elasticitate și grad sporit de finețe. Folosim în producție doar celuloză certificată FSC, amestec fibros de celuloză din rășinoase, foioase și eucalipt, fără niciun alt adaos de material reciclat sau fibre mecanice. Și pentru că provine din păduri special crescute pentru producția de hârtie, nu are impact negativ asupra mediului. În acest moment, brandul SOVIO este destinat pieței interne, dar într-un orizont de timp mediu nu excludem pătrunderea pe piețe externe”, spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

            „Brandul SOVIO oferă o abordare personalizată a curățeniei, pentru că este conceput să răspundă nevoilor diferitelor categorii de clienți. Considerăm produsele reunite sub acest brand o încununare a experienței de aproape 200 de ani a Pehart Grup. Brandul SOVIO reprezintă, în același timp, și un exemplu concret al aplicării practicilor sustenabile în industrie. Pe lângă aprovizionarea responsabilă, ecologică, cu celuloză, mașinile care fabrică hârtia tissue au fost retehnologizate în ultimii doi ani astfel încât eficiența energetică să fie optimizată”, explică Ovidiu Hoza, National & Export Sales Manager al Pehart Grup și managerul diviziei AfH.

            De altfel, în 2023, Pehart Grup a realizat investiții importante, de peste 20 milioane de euro, pentru diversificarea portofoliului, creșterea capacității de export și eficientizarea energetică a liniilor de producție. Diversificarea portofoliului este o tendință constantă a ultimilor ani, când compania a lansat produse de hârtie umedă sub brandul Pufina, un segment de nișă pe piață în acest moment, dar aflat într-un trend ascendent.

            Constant preocupată de sustenabilitate, Pehart a alocat anul trecut 12 milioane de euro optimizării performanțelor energetice ale liniilor de producție din cele două fabrici din Petrești-Sebeș și Dej. Procesul de modernizare și retehnologizare a mașinilor pentru producția de hârtie tissue a urmărit scăderea consumului de energie cu 20% pentru fiecare mașină în parte, iar la nivel de companie, economia de resursă energetică ajungând la 10%. Procesul de retehnologizare a capacităților de producție va continua și în 2024, obiectivul fiind obținerea calității premium a produselor cu un consum optimizat de energie.

            „Acestea sunt etapele unui plan ambițios de dezvoltare prin care urmărim consolidarea poziției Pehart Grup pe piața internă și cea europeană. Ne dorim să continuăm investițiile în fabricile noastre, în tehnologii de ultimă generație care ne ajută să obținem calitate superioară cu prețuri de producție competitive. De altfel, suntem conștienți că, atât pe plan național, cât și dincolo de granițe calitatea premium a produselor noastre este cel mai eficient promotor al lor. Suntem convinși că cel mai nou brand al Pehart, SOVIO, se va bucura de aceeași apreciere din partea clienților industriei AfH”, mai spune Gabriel Stanciu.

            Compania a cărei istorie începe în urmă cu aproape 200 de ani, cea mai veche fabrică de hârtie din România, Pehart Grup produce aproximativ 40% dintre toate produsele din hârtie existente în magazinele românești. Anual, în fabricile din Petrești-Sebeș și Dej, sunt produse 100.000 de tone de hârtie tissue, iar capacitatea de procesare a produselor finite se ridică la peste 75.000 tone. 35% din totalul producției este în acest moment exportată, iar restul este vândut în țară.

_______________

Despre Pehart Grup – Cu o tradiție de 187 de ani, Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic și uz industrial în 19 țări din centrul, estul și sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania, Albania).

Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de hârtie tissue, Alint și Altessa fac parte din portofoliul Pehart Grup. De asemenea, compania produce jumbo rolls, role uriașe de hârtie, folosite în procesul de converting în produse de hârtie pentru uz casnic și uz industrial.

Pehart Grup se definește prin evoluție continuă, eficientizare, respect față de resursele planetei și față de oamenii care îi construiesc povestea în fiecare zi. Își optimizează în permanență produsele și serviciile, prin crearea unui mediu sustenabil și echitabil pentru un viitor regenerabil. Respectul față de cele mai noi reglementări de mediu concretizat prin trasabilitatea resurselor, eficiența producției și a utilizării materialelor și mediul de lucru sigur, plăcut pentru echipă și parteneri sunt valori ale Pehart Grup, la fel ca și încurajarea inițiativei și spiritului antreprenorial în interiorul companiei. 

Abris Capital Partners este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală. Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice și de succes companii din Europa Centrală, care pot beneficia de un influx de capital și/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât și operațional. Cu un capital de investiții de aproximativ 1.3 miliarde de euro, Abris a obținut suport financiar de la multe instituții de investiții de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice și corporative, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri de tip endowment de la universități din SUA. Abris are un orizont de investiție pe termen lung și urmărește de obicei tranzacțiile în care poate obține un pachet majoritar sau total în investiție. Marja de investiție Abris pentru o tranzacție se situează între 30 și 75 milioane euro, cu posibilitatea unor sume mai mari, în funcție de caz. Abris operează în echipe regionale în Varșovia și București.

Back to top button