fbpx
Timp liber

Filme de dans în septembrie la București 

Bucharest International Dance Film Festival 2022 ediția a VIII are loc între 8 – 11 septembrie 

Bucharest International Dance Film Festival 2022 (BIDFF) anunță filmele ce vor concura în competițiile națională și internațională de scurtmetraje, precum și alte evenimente organizate sub tema festivalului, (UN)SAFE ZONES – ZONE (NE)SIGURE. 

„Bucharest International Dance Film Festival, ediția a VIII-a” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN* și de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022** și se va desfășura în perioada 8 – 11 septembrie la București.

26 de filme au fost selectate din cele peste 330 de proiecte depuse de cineaști și coregrafi din întreaga lume.

Competiția de scurtmetraje românești cuprinde cinci producții cinematografice create de regizori si coregrafi cu experiențe și interese diverse. Cum poate corpul să restabilească un echilibru necesar într-o societate presărată de zone ipotetice si (ne)sigure? – este una din întrebările asupra căreia ne invită să reflectăm cinci scurtmetraje surprinzătoare, reunite în secțiunea HYPOTHETICAL ZONES

Competiția românească va fi prezentată pe 9 septembrie, la Fabrica Grivița, în intervalul 21:00 – 22:30. Accesul spectatorilor este gratuit.

În Competiția internațională se regăsesc 21 de titluri. Regizori și coregrafi din 25 de țări prezintă publicului documentare diverse, provocatoare sau poetice, animații, experimente performative, juxtapuneri de formă, lumină, culoare și mișcare. Structurate în patru secțiuni tematice:

THRESHOLD ZONES

Filmele vor putea fi vizionate în aer liber pe 8 septembrie la Grădina cu filme – Cinema & More, în intervalul 21:00 – 22:30. Accesul se face pe bază de bilet.

DANGER ZONES

Filmele vor putea fi vizionate pe 9 septembrie la Cinema Elvire Popesco, în intervalul 18:30 – 20:00. Accesul se face pe bază de bilet.

ECTOPIC ZONES

Filmele vor putea fi vizionate pe 10 septembrie la Cinema Muzeul Țăranului, în intervalul 18:30 – 20:00. Accesul se face pe bază de bilet.

HIP ZONES

Filmele vor putea fi vizionate în ultima zi a festivalului, pe 11 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, în intervalul 20:30 – 22:00. Accesul se face pe bază de bilet.

Juriul ediției din acest an este format din Omari ‘Motion’ Carter, creator de filme de dans din UK, alături de scenarista și regizoarea Monica Stan (RO), precum și de actrița și activista pentru drepturile omului, Katia Pascariu (RO).

BIDFF încurajează excelența, noutatea și discursul artistic curajos și oferă premii în valoare de 1.500 de euro, pentru Cel mai bun film internațional și Cel mai bun film românesc.

Aături de /SAC @ MALMAISON, BIDFF prezintă Expoziția BIDFF VR ‘22, o selecție de șapte lucrări cinematografice imersive, premiate internațional.

Vernisajul Expoziției BIDFF VR va avea loc pe 8 septembrie (18:00 – 20:00). Expoziția va rămâne deschisă publicului în zilele de 9, 10 și 11 septembrie, în intervalul orar 14:00 – 21:00. Accesul se face pe bază de bilet, cu programare prealabilă.

În cadrul BIDFF Community, cea mai nouă secțiune a festivalului, au fost comisionați artiști români pentru a crea experiențe dedicate comunităților din București. Astfel, prin intermediul unui parteneriat cu Asociația ADO – Artă pentru Drepturile Omului, BIDFF prezintă “Dans pe film pentru vârsta a patra”, la Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice „Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen”, o selecție curatoriată de Paula Dunker. Tânărul scenarist Adrian Ionescu va purta publicul printr-o călătorie în timp în cartierul Obor pe 9, 10 și 11 septembrie, prin facilitarea unor “Tururi ghidate în Bucureștiul cinematografic”

Detalii despre evenimente, program, acces și bilete sunt disponibile pe website-ul festivalului la PROGRAM BIDFF ‘22 ( http://www.bidff.ro/romana#program-2022)

Vezi și
Close
Back to top button