fbpx
Timp liber

Bujorul, vedeta Zilelor Horticulturii Bucureștene

Hortus Flor Show îi va aduna între 5-8 mai pe toți amatorii în Campusul Agronomie-Herăstrău

Cea de-a XIX-a ediție a Zilelor Horticulturii Bucureștene se va desfășura între 5 și 8 mai în Campusul Agronomie-Herăstrău din Bulevardul Mărăști, Nr.59 sub numele de Hortus Flor Show. 

Ediția din acest an a evenimentului Zilele Horticulturii Bucureștene se desfășoară sub simbolul bujorului, pentru a susține în continuare inițiativa proclamării oficiale a Bujorului ca Floare Națională a României.

Cel mai mare eveniment al primăverii vă conduce într-o călătorie în lumea horticulturii prin conferințe, ateliere, expoziții și demonstrații în teren.

Amatorii pot asista la prezentări hibrid organizate pe cele mai actuale teme din horticultură.

Veți putea vedea o inedită expoziție de lucrări ikebana, dar și o expoziție de postere care prezintă rezultate ale cercetării științifice în UASMV București. 

Veți putea participa vineri la un atelier de sculptură în nuiele, desen și grafitti – în cadrul unui concurs de idel pentru sigla specializării de Peisagistică și a Grădinii Botanice „Ioan Todor“ din Campusul Agronomie-Herăstrău.

Pentru doritorii de soluții pratice, sâmbătă se deschide atelierele:

  • „Sisteme permeabile de pavaj“
  • „Mecanizarea și digitalizarea în plantațiile pomicole“ 
  • „Grădina biointensivă – culturi ecologiuce pe suprafețe mici urbane“ 

În fiecare zi, de joi până duminică, între orele 10 și 18, puteți vizita, puteți face descoperiri și achiziții în târgul Hortus FlorShow România la care participă producători de pomi și arbuști fructiferi, flori, plante ornamentale, semințe, răsaduri de legume și flori, unelte, utilaje, accesorii pentru horticultură și produse agricole tradiționale.

Back to top button