fbpx
Casă & Familie

BISON, câștigător al trofeului Golden MIX-Spijker cu Bison Rubber Seal – revoluționează lucrările de hidroizolare de tip DIY pe o piață în care forța de muncă specializată este insuficientă

Cea mai mare inovație în materie de etanșare durabilă

Cu un deficit din ce în ce mai mare de personal specializat în domeniul construcțiilor și renovărilor, producătorii de materiale din această industrie se confruntă cu nevoi din ce în ce mai diferite din partea consumatorilor. În prezent, într-o gospodărie cerințele nu mai sunt doar de a repara, etanșa sau hidroizola ceva cu ajutorul unui profesionist (meșter), ci de a repara sau hidroizola în sistem DIY (do-it-yourself). Astfel că producătorii sunt determinați să dezvolte produse care oferă un rezultat rapid, durabil, fără a fi necesară nicio pregătire sau abilitate, pentru a le oferi consumatorilor exact ce au nevoie în prezent. Un concept unic care va da, fără îndoială, pieței de renovare și etanșare un nou impuls.

Departamentul de cercetare și dezvoltare de la Bison a reușit poate una din cele mai mari realizări – să dezvolte o soluție de hidroizolare care satisface cele mai complexe și exigente cerințe – Bison Rubber seal, dar care rămâne extrem de simplu de aplicat.

De ce să alegi Bison Rubber Seal?

·       Are elasticitate 750%, ceea ce înseamnă că va rezista la mișcări ale construcției, la acțiuni mecanice și nu va crăpa sau străpunge.

·       Este rezistentă la radiații UV – va rezista la expunerea la radiații fără a fi necesară acoperirea cu un alt strat protector.

·       Durabilitate 20 ani – conform standardului EN 1297.

·       După aplicare și uscare devine un strat impermeabil 100% la apă sau vapori, rezistând cu succes în imersie completă.

·       Rezistent la apă după 12 ore de la aplicare, chiar dacă întărirea completă este după 48 ore.

·       Rezistă la temperaturi extreme între -400C și +1600C – stai fără griji indiferent de fluctuațiile de temperatură, intemperii sau condițiile de vreme extremă.

·       Poate fi vopsit – reparația sau hidroizolarea nu va avea aspect inestetic, dacă va fi acoperită cu un strat de vopsea în culoarea potrivită.

·       Nu este toxic, nu conține solvenți – poate fi aplicat în interior sau în zone sensibile, fără pericol de contaminare.

·       Simplu de utilizat – ai nevoie doar de o pensulă și mănuși de protecție. Pentru varianta la cartuș, ai nevoie de un pistol pentru aplicare.

Ce poți repara cu Bison Rubber Seal?

Ai de hidroizolat o baie cu duș de tip walk-in? De reparat și etanșat un burlan? De protejat țăruși de lemn să nu putrezească? De reparat fisuri la acoperiș? De etanșat luminatoare sau aerisiri?

Poți alege varianta de ambalare potrivită pentru orice lucrare, fie că ai nevoie de o cutie de 750 ml, de 2,5 l, de 5 l sau de varianta la cartuș de 310ml sau la tub de 250ml. Pentru ca rezultatul final să fie durabil și rezistent, nu uita să aplici și banda textilă de armare Bison Rubber Seal Tape.

Cum se aplică Bison Rubber Seal?

Înainte de utilizare, amestecați manual foarte bine, până se obține o culoare omogenă. Suprafețele pe care urmează să se aplice trebuie să fie uscate, curate și fără praf și grăsimi. Șlefuiți-le pentru a vă asigura că suprafața este curată și aderentă. Aplicați Bison Rubber Seal cu pensula, rola sau racleta de cauciuc, în min. 2 straturi, cu un timp de așteptare de min. 10 minute între straturi.

Important: Utilizați banda textilă de armare Bison Rubber Seal în combinație cu soluția de hidroizolare Bison Rubber Seal pentru a acoperi fisurile, crăpăturile și pentru a facilita formarea grosimii stratului final. Aplicați banda textilă Rubber Seal imediat după aplicarea primului strat, presați bine și acoperiți imediat cu al doilea strat. Dacă este necesar, se pot aplica și mai multe straturi, astfel încât grosimea minimă a stratului final să fie de 2 mm.

În cât timp se usucă Bison Rubber Seal?

·       După 3 ore de la aplicare, stratul de hidroizolare cu Bison Rubber Seal este neaderent la praf.

·       După 12 de la aplicare, stratul de hidroizolare cu Bison Rubber Seal este rezistent la apă, înclusiv apa de ploaie.

·       Dup 48 de ore de la aplicare, stratul de hidroizolare cu Bison Rubber Seal este uscat complet și oferă toate caracteristicile unei hidroizolații durabile.

Timpii de uscare depind de umiditatea din atmosferă și de grosimea stratului final.

Trofeul Golden MIX-Spijker

La categoria „Cea mai mare inovație”, Bison a câștigat trofeul Golden MIX cu introducerea pe piață a Rubber Seal – o soluție de etanșare pe bază de cauciuc, bitum și polimeri. Conceptul Rubber Seal este perfect gândit pentru a oferi consumatorilor un produs versatil, extrem de ușor de utilizat, care oferă rezultate rapide și de lungă durată – până la 20 de ani.

Despre Bison Rubber Seal

Soluția de hidroizolare Bison Rubber Seal este ideală pentru etanșare, reparare și protecție în 1001 aplicații

–        Dușuri walk-in

–        Jgheaburi și burlane

–        Conducte

–        Îmbinări în pardoseala

–        Obiecte de la nivelul solului

–        Lucarne & luminatoare & aerisiri

–        Elemente de acoperiș

–        Tocuri de fereastră

Cu un singur produs obțineți un rezultat 100% impermeabil, potrivit pentru aproape toate suprafețele, de la aplicații pe beton, până la lemn, metal sau zidărie. Bison Rubber Seal este ușor de aplicat cu o pensulă, este ecologic, elastic 750% și rezistent la intemperii și UV.

Despre Bolton Adhesives

Bolton Adhesives reprezintă divizia de adezivi a Grupului Bolton și deține cinci mărci proeminente: Bison, Air Max, UHU, Griffon și Imedio, cu o gamă foarte diverificată de produse pentru lipire și etanșare pentru casă, construcții, renovare sau bricolaj.

Mărcile Bison, UHU și Griffon sunt prezente în România de 30 de ani, în peste 6.000 de magazine și online: toate rețelele de magazine de bricolaj, supermarket-uri, magazine și depozite de materiale de construcții, papetării sau magazine specializate, prin intermediul celui mai cunoscut distribuitor din România de pe piața materialelor auxiliare pentru construcții și DIY – TEMAD din Brașov.

Produsele Bison pot fi achiziționate și online din magazinul econstrukt.ro.

Back to top button