fbpx

La ce trebuie să fim atenţi atunci când cumpărăm mezeluri?

 

„Eticheta curată”, spune Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, este un concept european adaptat pentru România. În esenţă, acest tip de etichetă ne asigură pe noi, consumatorii, că produsul respectiv este curat, în sensul că are foarte puţini aditivi, E-uri în special, şi nu conţine înlocuitori de carne precum amidon sau soia, MDM, potenţiatori de gust, monoglutamat de sodiu sau arome artificiale. „Un produs cu eticheta curată este practic carne condimentată”, declară Radu Timiş.

De asemenea, „eticheta curată” înseamnă că produsul respectiv este foarte sigur din punct de vedere alimentar, „fiind realizat în condiţii de siguranţă alimentară duse la paroxism şi o tehnologie extrem de avansată, care dă posibilitatea ca produsele să aibă un termen de garanţie de peste 50-60 de zile şi în ultima zi să fie la fel de proaspete ca în prima zi”, spune preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.

Radu Timiș adaugă că „eticheta curată” este, de fapt, o revoluţie în industria alimentară şi se adresează în primul rând consumatorului şi sănătăţii lui.

Back to top button