fbpx

Cum ne asigurăm că achiziţionăm carne crudă proaspătă şi sigură pentru sănătate?

„Astăzi, mare parte din toată carnea proaspătă vândută în retail provine din abatoarele din România şi nu sunt probleme în acest sens, din punctul meu de vedere. Se importă foarte puţină carne proaspătă de porc şi chiar dacă s-ar importa din Europa, şi aceasta are un standard de siguranţă şi de trasabilitate, de multe ori mai ridicat decât cel de la noi din ţară. Putem spune astăzi că foarte multe ferme, companii din România sunt la standard european”, declară Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.

Prima alegere făcută de orice consumator atunci când cumpără carne se leagă de aspect. „Primul lucru pe care îl face orice consumator este să cumpere cu ochiul. Este primul impact care determină achiziţia. Din păcate, de foarte multe ori consumatorul este influenţat în primul rând de preţ. Dacă vezi un preţ foarte mic, poţi să fii sigur că produsul acela nu este de calitatea pe care o doreşti”, adaugă Radu Timiş.

„Contează şi culoarea produsului, mirosul, mâzga care ar putea să fie pe carne şi care indică existenţa unui strat de bacterii care cuprinde carnea şi care începe deja să deterioreze carnea din punct de vedere morfo-funcţional”, mai spune preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.

Back to top button