fbpx

Câte carduri ar trebui să aibă un consumator?

Plata cu cardul, fie că vorbim despre un card clasic, fie că vorbim despre unul contactless, este mai sigură, mai rapidă şi mai comodă decât plata în numerar. În plus, atunci când plătim cu cardul, reuşim să avem o evidenţă clară asupra tuturor cheltuielilor pe care le facem, avem acces permanent la banii din cont, iar dacă utilizăm cardul la comercianţi nu trebuie să plătim niciun comision.

Cosmin Vladimirescu, General Manager, Mastercard România, spune că „odată ce plăteşti cu cardul şi asta îţi intră în obişnuinţă, vei simţi fără doar şi poate nevoia de a avea cel puţin un card de debit care reprezintă cheia de acces la banii tăi din contul tău deschis la bancă”.

Pe de altă parte, tot mai mulţi români au în portofel şi un card de credit care, spune Cosmin Vladimirescu, „poate părea la început un instrument de creditare, dar pe măsură ce înţelegi cum funcţionează şi dacă îl foloseşti corect, se va transforma în cel mai bun instrument de economisire”.

În plus, angajații companiilor din diverse domenii pot primi şi un card business pentru cheltuielile legate de activitatea profesională.

Back to top button