fbpx

De la folosirea a peste 10 aditivi, la doar 2-3 în produsele din carne procesată

Producătorul de mezeluri CrisTim a lansat o serie de produse cu „etichetă curată”, respectiv cu un conţinut redus de aditivi alimentari. „Noi, la CrisTim, am început acest proces în urmă cu şapte ani, când a trebuit să ne răspundem la o întrebare existenţială: în ce direcţie merge business-ul nostru, al meu, al familiei mele? Vorbeam cu soţia mea şi discutam dacă vom merge în aceeaşi direcţie sau dacă vom face ceva, ţinând cont că, o lungă perioadă de timp, mezelurile au fost blamate şi sunt blamate în continuare – că nu ar fi sănătoase, că au foarte multe E-uri. Nu aveam ca soluţii decât să vindem business-ul, ori să facem o mare schimbare. Şi atunci am ales schimbarea”, povesteşte Radu Timiş, care a dezvoltat grupul de firme CrisTim.

Odată luată hotărârea de a miza pe produse mai sănătoase, reprezentanţii producătorului de mezeluri s-au interesat care sunt, la nivel mondial, tehnologiile care pot ajuta la folosirea mai puţinor conservanţi. Astfel, CrisTim a fost al doilea producător din Europa care a cumpărat tehnologia HP, pentru ambalare la înaltă presiune a produselor, pentru a căror fabricare sunt folosiţi doar 2-3 aditivi alimentari sau chiar niciunul.

„Produsul finalizat este ambalat în vid, ajunge la o presiune de 6.000 de atmosfere, fiind distruse toate corpurile de tip fungi, bacterii sau virusuri. Iar celula produsului rămâne vie, pentru că este o presiune la rece, iar produsul îşi păstrează toate calităţile şi rămâne proaspăt pe o perioadă de 50-70 de zile”, mai spune preşedintele CrisTim, care este şi preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.

Back to top button