fbpx

Care sunt comisioanele pentru carduri?

Plăţile cu cardul sunt rapide, sigure şi comode, indiferent că vorbim despre un card de credit sau unul de debit. În plus, atunci când plătim cu cardul, reuşim să avem o evidenţă clară asupra tuturor cheltuielilor pe care le facem, avem acces permanent la banii din cont, iar dacă utilizăm cardul la comercianţi nu trebuie să plătim niciun comision, spune Cosmin Vladimirescu, General Manager, Mastercard România.

Tot el subliniază că „plăţile nu se comisionează niciodată. Niciodată un posesor de card nu va efectua o plată cu cardul şi nu va plăti un comision suplimentar. Dacă un comerciant încearcă să facă treaba aceasta, vă rog să reţineţi că este împotriva legii şi vă rog să reclamaţi situaţia întâlnită”.

Mastercard nu percepe comisioane nici posesorilor de card şi nici comercianţilor. „Relaţia noastră este cu emitenţii şi cu acceptatorii de carduri, pe care îi ajutăm să treacă la un nivel superior de tehnologie sau să pună în piaţă produse mai bune. Costurile sunt mai mult legate de întreţinerea reţelei de terminale şi a franşizei pe care o avem şi o punem la dispoziţia băncilor şi prin intermediul băncilor şi instituţiilor financiare mai departe, către consumatori”, adaugă Cosmin Vladimirescu

Back to top button