Primăvara nu e doar anotimpul florilor, ci și al doamnelor. Este momentul în care acestea înfloresc și își arată farmecul și frumusețea. De asemenea, datorită climatului blând și orelor suplimentare de lumină, primăvara este momentul ideal pentru a pregăti organismul pentru vară. Reprezintă trecerea blândă de la iarnă la vară.
Așadar, ce moment mai bun decât primăvara, care a fost întotdeauna anotimpul reînnoirii și renașterii, poți găsi pentru a-ți da un restart, pentru a-ți recăpăta vitalitatea și a-ți reintra în formă? Pentru că da, odată cu sosirea primăverii, vremea frumoasă de afară creează momentul ideal pentru a fi în formă și a-ți redefini silueta. Acesta trebuie să fie următorul tău obiectiv: să-ți reiei forma ideală odată cu primăvara!
Fie că încerci să-ți tonifiezi corpul, să atenuezi aspectul inestetic al celulitei sau pur și simplu să arăți mai suplă, nu ezita: apelează cu încredere la tratamente de remodelare corporală! Rezultatele te vor uimi cu siguranță!
Tratamente eficiente de remodelare corporală
În ce constau acestea? „Ai nevoie de un ritual de înfrumusețare care să includă câteva ședințe de masaj, drenaj limfatic și împachetări anticelulitice, iar forma corpului tău se va modifica în bine. Atenție, însă, terapiile de remodelare nu trebuie să înlocuiască o dietă echilibrată și un stil de viață active”, sunt recomandările făcute de medicul balneolog Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Hotels.
Cum să revii în formă primăvara? Pentru asta ai nevoie de mișcare, nutriție adecvată și bunăstare.
Primul lucru fundamental de făcut este mișcarea. Dansează în aer liber sau în sală, sau o poți face cu ușurință chiar acasă. Muzica de dans te ajută să-ți lucrezi picioarele și fesele. Însă, dincolo de mișcarea prin dans, există un tratament anticelulitic cu adevărat eficient? Cu siguranță ți-ai pus și tu această întrebare. Ei bine, cu ajutorul masajului limfatic, dar și a celui anticelulitic, vei observa că aspectul pielii se va schimba. Terapiile de remodelare ajută și la îndepărtarea grăsimii din zonele afectate și lasă pielea mai tonifiată și mai fină.
Un plan bine făcut, un obiectiv atins!
Una dintre principalele cauze ale celulitei este retenția de apă, ceea ce înseamnă că sistemul limfatic nu funcționează bine. Nu dispera, există soluții! Iată câteva dintre tipurile de masaj și terapii care te vor ajuta să scapi de aspectul inestetic de coajă de portocală:
Masajul limfatic – Acest masaj folosește o presiune foarte ușoară combinată cu palpări ușoare, pentru a stimula nodulii limfatici. Masajul începe la nivelul limfatic al gâtului și se continuă ușor asupra corpului către zonele dorite. „Masajul limfatic este o metodă de terapie care permite activarea progresivă a circulației limfatice, în toate regiunile cheie ale corpului. Sistemul limfatic joacă un rol crucial în drenajul toxinelor și al bacteriilor. Este un prim pas important în orice program anticelulitic și detoxifiant,” explică specialistul Ensana.
Pentru a obține și a te bucura de efecte de durată sunt recomandate minimum 5 ședințe de drenaj limfatic, efectuate zilnic sau o dată la două zile.
Masajul anticelulitic constă în mișcări specifice în zone dedicate care permit refacerea circulației sangvine și limfatice corecte. În acest fel, țesutul conjunctiv este întărit, iar pielea este reactivată, oxigenată și regenerată.
Acest masaj poate ameliora și alte tulburări legate de circulație, cum ar fi senzația de picioare grele și retenția de apă.
Masajul cu ingrediente puternic detoxifiante
Plantele și esențele din plante sunt ingrediente extrem de utile în procedurile de masaj. Astfel, pentru a-ți modifica silueta poți apela și la masajul cu esență de iederă. Acesta vizează modelarea siluetei, pe durata căruia celulele grase din ţesuturile conective de sub piele sunt distruse printr-o tehnică de masaj viguros. „De fapt, soluția ideală constă chiar în combinaţia dintre masajul intens şi esenţele de iederă care, împreună cu hidratarea şi tonificarea pielii, ajută la reducerea celulitei. Atenție! Acest tip de masaj nu este recomandat pacienților care prezintă vene cu varice”, precizează dr. balneolog Suzana Pretorian.
Sarea de mare și uleiul sunt de asemenea două ingrediente folosite în masaj ca exfoliant, pentu a elimina în mod natural celulele moarte din stratul exterior al pielii și pentru a curăta porii. Concret, masajul cu sare începe cu frecarea întregului corp, urmat de un duș cald, după care se aplică o loțiune puternic hidratantă.
Baia individuală cu bule cu extract de turbă
Un alt aliat important în lupta împotriva celulitei este hidroterapia. „O baie termală cu extract de turbă are un efect pozitiv în dezechilibrele metabolice, obezitate și celulită. În plus, aceasta ajută la detoxifierea organismului, îmbunătățesc starea generală și rezistența organismului, reduc stresul, iar substanțele naturale conținute au totodată și un efect cosmetic. Extractele de turbă ajută la relaxarea musculaturii şi stoparea procesului degenerativ al sistemului musculoscheletal, totodată fiind eficiente în diminuarea durerilor de spate, a coloanei vertebrale şi durerilor musculare ”, mai precizează Suzana Pretorian.