fbpx
Casă & Familie

Copacul Dorințelor, un film românesc inedit despre speranță

primul film din lume lansat sub formă de fotograme NFT

Pe lângă faptul că este primul film caritabil de lung metraj românesc, este și primul film din lume lansat sub formă de fotograme NFT

Sunt, cred, aproximativ doi ani de când am aflat de ideea prietenilor de la Fundația Hospice Casa Speranței de a face un film cum altele nu au mai fost. Un film despre copiii care li se adresează la fundație, copii care au primit diagnostice incurabile, dar care privesc lumea cu speranță, cu bucurie, cu un amestec de inocență și compasiune, copii al căror univers merita o poveste specială. Scenariul a fost scris de Mihai Mănescu, iar filmările au durat mult, întrerupte de diferite etape ale pandemiei.

Și iată-l, din 25 martie în cinematografe! Cu subtitlul Amintiri din Copilărie, filmul ilustrează călătoria magică a Marei, o fată de 12 ani diagnosticată cu o boală incurabilă, în universul Humuleștilor lui Nică.  Este un film destinat întregii familii, care spune o poveste despre încredere, curaj și puterea imaginației. ​Este un film presărat cu mult umor, în interpretarea unor actori îndrăgiți.

Din distribuție fac parte: Maya Prediger, Teodor Corban, Matei Dima (BRomania), Cosmin Nedelcu (Micutzu), Ada Condeescu, Corneliu Ulici, Grigorie Silișteanu.

Regia: Andrei Huțuleac; Scenariu: Mihai Mănescu, Matei Dima, Andrei Huțuleac

Film și carte

Din scenariul  filmului s-a născut și cartea cu același nume, pe care o veți găsi în librării din 7 aprilie.

O puteți precomanda cu autografele autorului Mihai Mănescu, regizorului Andrei Hutuleac si actorilor Maya Noelle Prediger, Matei Dima, Cosmin Nedelcu (Micutzu) pe libris.ro și libhumanitas.ro

Lansare inedită

Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie este primul film din lume lansat sub formă de fotograme NFT. 12.432 de fotograme unice din film vor fi scoase la vânzare pe  https://copaculdorintelor.ro/nft.  Numărul fotogramelor nu a fost ales întâmplător, ci reprezintă totalul vizitelor la domiciliul realizate de echipele HOSPICE Casa Speranței în anul care a trecut pentru pacienții copii și adulți. Costul unui NFT din colecție este echivalentul sumei de 250 lei, sumă care reprezintă costul unei vizite la domiciliu.

30 de ani de Hospice în  România

Încasările obținute din vânzarea biletelor în cinema și a fotogramelor sunt destinate susținerii serviciilor gratuite pe care HOSPICE Casa Speranței le oferă de 30 de ani pacienților adulți și copii cu boli incurabile. Sunt 30 de ani de speranță și îngrijire paliativă oferită gratuit și necondiționat pentru mai bine de 45.000 de pacienți și familiile lor.

HOSPICE s-a născut dintr-un vis. În urmă cu 30 ani, Graham Perolls a deschis în România calea îngrijirilor paliative pentru cei diagnosticați cu o boală incurabilă. În cele mai multe state din Europa, îngrijirea de acest tip este inclusă în sistemul medical național, iar majoritatea pacienților au acces la ea. În România, până la înființarea Fundației HOSPICE Casa Speranței, conceptul de îngrijire paliativă nici măcar nu exista, iar sistemul medical de stat oferea extrem de puțin celor diagnosticați cu o boală incurabilă.

Din 1992 până acum, peste 45.000 de oameni aflați într-o cursă nedreaptă au găsit alinare la HOSPICE. Ei și familiile lor au primit sprijin atunci când au avut nevoie și au aflat cum își pot păstra demnitatea în fața bolii.

În cei 30 de ani de existenţă, Fundaţia a crescut și a ajuns la tot mai mulţi pacienţi și în tot mai multe locuri din ţară, reușind în 2020 să aibă internaţi în cele două centre ale sale pacienți din 36 de județe ale țării. În acest moment, HOSPICE Casa Speranței are peste 250 de angajați, în cele trei două spitale la Brașov, București și în centrul socio-medical de la Adunaţii Copăceni. Peste 400 de voluntari se implică zilnic în activitatea fundaţiei.

Află aici cum poți dona si tu: https://www.hospice.ro/doneaza/

Back to top button