fbpx
Timp liber

O sărbătoare a frumuseții… altfel!

Atipic Beauty la Palatul Parlamentului

Asociaţia Open Your Heart şi Fundaţia Preţuieste Viaţa au organizat pe 16 iunie Gala Atipic Beauty 2022 Supported by Alin Gălăţescu (Art Director). Amfitrionul serii a fost Andreea Marin, iar Gala a devenit cel mai promovat eveniment social-umanitar al anului, marcând punctul culminant al Campaniei Naționale Atipic Beauty. Astfel s-a reînnodat tradiția Galelor Atipic Beauty, întreruptă doar de pandemie.

Sub mottoul “Frumuseţea e în noi, nu în aparenţe!”, oameni de televiziune și radio, din mediul de afaceri, sportivi de performanță, designeri și artiști, oameni de succes din diverse domenii, dar și autorități ce schimbă lucrurile în bine și-au dat mâna într-o seară a strălucirii, dar și a motivației, inspirației, menită să ne ducă pe toți spre o realitate mai bună.

Gânduri de început

Apropiindu-mă de sală, aveam să văd atâtea oglindiri și momente de triumf al frumuseții, în fiecare selfie sau fotografie fastuoasă care se punea la cale, ceea ce m-a făcut să reflectez adânc la ce este frumusețea. Unii spun că e simetrie și perfecțiune, alții subliniază că cele mai atrăgătoare chipuri și siluete sunt tocmai cele care prezintă câteva imperfecțiuni.

Dincolo de standarde și canoane fizice care variază în spațiu și timp, barometrul frumuseții este cel mai probabil în interior. Frumusețea este acea stare de gratie pe care ne-o recunoaștem, și care are de-a face cu fabuloasa coincidență a adevărului și binelui. Frumusețea este un miracol pe care cei mai fericiți dintre noi îl trăim și-l facem în fiecare zi. 

Ce s-a întâmplat pe scenă

Într-un spectacol de modă inedit, pe scenă au defilat 12 modele de catwalk, personalități feminine din media și business, însoțind alte 12 personalități deosebite, femei în scaunul cu rotile care sunt modele de viaţă prin atitudinea lor în fața dizabilitații, demonstrând ca nu e neapărat o piedică pentru a clădi ceva durabil, ci poate fi transformată într-o motivație. 

Dizabilitatea e o barieră, dar poate fi depășită prin dorința de a trăi frumos şi demn. Modelele Atipic Beauty, deși trăiesc în scaune rulante, ne-au arătat că stă în puterea noastră să transformăm ideile preconcepute în credinţe pozitive şi în fapte care schimbă lumea în bine.  “Privește Omul și realizările lui, nu scaunul pe care stă.” spune Andreea Marin, gazda galei și promotor al campaniei, în care se implică alături de echipa ei de ani de zile, din momentul întâlnirii cu Magda Coman, inițiatoarea mișcării Atipic Beauty în România.

Atât femeile cu siluetă și mișcare de catwalk, cât și cele din scaunele cu rotile, au purtat creații elegante gândite special pentru această gală de câțiva designeri români care au primit cu grație și responsabilitate această provocare de a pune cu adevărat în valoare frumusețea în toate formele sale, chiar cele atipice.

Organizatori și participanți

Fundația Prețuiește Viața și Asociația Open Your Heart au avut sprijinul Camerei Deputatilor, al Primariei Municipiului Bucuresti si al ARCUB și au avut drept parteneri principali companii puternic ancorate în proiectele sociale din România: Unicredit Bank, Opticris, Anyoli, Top Line Romania, Masatto, Kaufland Acces, Figo Pay și Figo Mobility by Medeva Fintech.

Au participat artiștii Radu Ștefan Bănică, alături de Corul „Flori si Stele” , Cristina Vasiu și Balcanik Band; Raluca Angel și Mihnea Vâlceanu au impresionat cu vocile lor care au atins sufletele celor peste 1000 de oaspeți din sală.

Sportivii paralimpici din echipa României, ce reprezinta țara la Jocurile Olimpice Invictus, au fost alături de modelele de viață din mișcarea Atipic Beauty. Ei sunt militari răniți în teatrele de operații din Afganistan și Irak, cărora sportul de performanță le-a redat încrederea în propriile forțe.

Emoții

Andreea Marin: „M-a emoționat profund fiecare poveste a modelelor de viață, cum obișnuim să le spunem, ce trăiesc în scaune cu rotile și caută să schimbe mentalități prin atitudinea lor demnă în fața greutăților vieții. Un accident poate schimba într-o clipă viața oricui, din păcate. Cum trece un astfel de om de impas și cum continuă să construiască, asta îl definește“

Este momentul să mulțumesc, cred în asentimentului fiecăruia dintre cei peste 1000 de oaspeți din sală, organizatorilor și participanților ne-au făcut pe toți să vedem oameni pentru care curajul înseamnă cotidian. Și să mai vedem cum gestul nostru de a aprecia și de a spori frumusețea profundă a cuiva poate fi  salvarea lumii sale interioare, salvarea lumii noastre interioare sau chiar salvarea lumii în general. 

Back to top button