fbpx
Educatie

Masajul facial – cea mai bună metodă să încetinești timpul


Toată lumea este de acord că nu ești niciodată prea tânăr pentru a avea grijă de tenul tău. Avem 69 de mușchi pe față și pe gât și, se știe deja că, producția de colagen încetinește dramatic după 25 de ani. Singura armă pe care o avem la îndemână este masajul facial și multitudinea de creme, uleiuri și dispozitive hi-tech care există deja pe piață.

Este demonstrat științific că masajul facial poate reduce semnele îmbătrânirii și, spun specialiștii, reduce anxietatea. Totul e să ne creăm o rutină de îngrijire și să nu lăsăm să treacă nicio zi fără câteva minute de răsfăț.


Primul pas al oricărui masaj facial: curățarea feței

Indiferent de metoda de masaj facial aleasă, primul pas trebuie să fie întotdeauna curățarea în profunzime a tenului. Nu ocoli această etapă, chiar dacă ți se pare că pierzi timp prețios, pentru că impuritățile, grăsimile și reziduurile de machiaj vor fi întinse pe toată fața și rezultatele nu vor fi cele dorite. Ai de unde alege, oferta de produse este foarte bogată. În plus, tehnica sci-fi și-a băgat nasul și în cosmetică și au apărut și dispozitive care să ne ajute să curățăm și mai eficient tenul.

Tip pentru economie de timp: folosește dispozitivul Foreo Luna 4, care nu numai că este mult mai eficient decît degetele și îndepărtează peste 99% din impurități, dar face și masaj, stimulând circulația sângelui la nivelul feței și îmbunățind fermitatea pielii.


Pasul al doilea: alegerea uleiului de masaj potrivit tenului tău

Pentru a nu irita pielea sensibilă a feței, întotdeauna trebuie să aplici un ulei, un serum sau o cremă pentru masajul facial. Sfatul dermatologilor este să folosești un ulei vegetal. Iată cele mai recomandate uleiuri de masaj, în funcție de tipul de ten.

  • Ten uscat: ulei de cocos, unt de shea
  • Ten normal: ulei de jojoba, de argan sau lavandă
  • Ten acneic: ulei de jojoba, de arbore de ceai sau de squalane
  • Ten mixt: ulei din sâmburi de struguri, macadamia, orez
  • Ten matur: ulei de masline, de migdale dulci sau de avocado.

Pasul al treilea: masajul propriu zis

Am ajuns și la răsfăț. Masajul facial este un tratament care îmbunătațește circulația sangvină și drenajul limfatic la nivelul feței. Metoda clasică, folosită de pe vremea Cleopatrei, constă în mișcări blânde circulare cu ajutorul degetelor. Există însă o multitudine de aparate și dispozitive hi-tech care amplifică efectele masajului.

  • Role pentru masaj: aceste dispozitive, care pot fi lemn, sticlă, metal sau cristal, aplică o presiune blândă și constantă pe piele.
  • Masajul cu microcurenti: dispozitivul Foreo BEAR 2 estompează ridurile și creste fermitatea și elasticitatea pielii prin folosirea a patru tipuri de microcurenti, care încurajează producția de colagen și elastină, cele două cărămizi esențiale în lupta împotriva îmbătrânirii.
  • Masajul “la rece”: adepții acestui stil de masaj te sfătuiesc să înfășori câteva cuburi de gheață într-un prosop moale de bumbac, cu care să masezi fața 1-2 minute cu mișcări circulare.

Premiul final: hidratarea tenului

Ai terminat masajul? În timp ce te relaxezi la serialul tău preferat, aplică-ți o mască sau o cremă de hidratare, pentru un răsfaț complet.

  • Tips pentru o hidratare SF: folosește dispozitivul de hidratare facială profundă Foreo UFO 3, care folosește terapia cu lumina LED, termoterapia, crioterapia și pulsațiile T-Sonic. În doar 2 minute, ingredientele active ale măștii tale favorite vor fi împinse în straturile profunde ale pielii, unde efectele sunt mult mai intense.

Ia aminte! Ține cont de toși pașii de mai sus și, în doar câteva minute pe zi, cu puțină perseverență, îți poți șterge câțiva ani de pe chip pana la următoarea aniversare. La mulți ani!

Vezi și
Close
Back to top button