Crește-ți imunitatea la Băile Govora!
S-au terminat sărbătorile de iarnă, ai petrecut bine și te-ai simțit minunat. Dar, de respirat… când mai respiri? Surprizele iernii abia acum încep: viroze, răceli, gripe și infecții cu noul coronavirus. De aceea, dacă te întrebi cum să faci față acestor posibile provocări, trebuie să știi că doar un sistem imunitar puternic te poate feri sau ajuta să te vindeci mai repede.
Apărarea noastră imunitară poate slăbi iarna sau în perioadele de stres ridicat, organismul fiind astfel expus bolilor. Din acest motiv, trebuie să acordăm o atenție deosebită sistemului nostru imunitar, mai ales în lunile mai reci.
Vrei să-ți întărești sistemul imunitar? Ține cont de trei factori: alimentație, mișcare și odihnă.
Ne putem „apăra” printr-o alimentație sănătoasă, dormind suficient și făcând mișcare. Somnul este esențial pentru reglarea sistemului imunitar deoarece, atunci când dormim, apărările noastre imune sunt regenerate și întărite. Cand nu dormim suficient, organismul produce mai puține citochine, un tip de proteine protectoare, care în mod normal cresc atunci când ai o infecție sau o inflamație. De fapt, există cercetări care indică faptul că persoanele care dorm mai puțin de șapte ore pe zi au de trei ori mai multe șanse de a răci decât cei care dorm opt ore sau mai mult.
Și totuși, uneori nu este suficient să respecți acești pași. O sugestie? O cură de sănătate în care beneficiezi de un program care te ajută să respiri corect, să te relaxezi și să îți fortifici imunitatea.
Unde poți respira bine și să te bucuri de un aer curat și sănătos?
La Băile Govora te bucuri de un miccrolimat ideal pentru sănătatea plămânilor și pentru relaxare. Parcul stațiunii oferă călătorilor ocazia să se bucure de natură și să facă ceea ce se numește cură de teren. Izvoarele minerale sulfuroase sunt indicate pentru diferite afecțiuni, iar la baza de tratament doritorii pot avea parte de cele mai variate proceduri binefăcătoare.
Un masaj, un bonus pentru imunitate
Cercetările științifice arată că masajul ajută la creșterea imunității. Sistemul imunitar este principalul responsabil de combaterea bolilor invazive și a infecțiilor. Pentru a funcționa bine, este nevoie de armonie și de echilibru. Masajul optimizează acest sistem, având un efect imunomodulator.
De menționat că, în cadrul bazei de tratament și SPA, oaspeții se pot bucura de tratament şi relaxare, având la dispoziție un bazin de înot, dar şi aplicaţii la cald cu nămol de la Techirghiol. Aceștia pot alege între următoarele 5 masaje, de ajutor pentru creșterea imunității:
1. SAUNĂ CU INFRAROȘU – ideală pentru persoanele care nu pot suporta căldura. Acest tip de saună emite raze ce încălzesc corpul, fără a creşte temperatura din interiorul încăperii. Sauna cu infraroşu încălzește direct pielea, muşchii şi întregul organism.
Beneficii: relaxează, reduce stresul, întăreşte imunitatea, atenuează durerea.
2. DUȘUL ȘOC – Este vedeta Spa-ului și o excelentă alternativă la duşurile reci tradiţionale. 25-30 litri de apă aflați într-un ciubăr din lemn special de iroko sau kambala îți vor răcori capul și trupul după procedurile de saună.
3. LOMI-LOMI & CANDLE MASSAGE – Una dintre cele mai vechi forme de masaj din lume, Lomi Lomi a fost practicat de indigenii polinezieni din Hawaii. Lomi Lomi este atingerea divină, care vizează atât corpul, cât şi inima. Mişcările sale sunt curgătoare, ample, ca un val. Stimulează circulaţia sanguină, dar ajută în același timp organismul să se detoxifieze și stabilește un flux limfatic mai bun. Prin Lomi Lomi, durerea dispare, iar corpul se revitalizează și se liniștește.
Masajul mizează și pe o lumânare specială cu ulei esenţial de iasomie.
4. MASAJUL CU NĂMOL SAPROPELIC – un masaj de vindecare. Nămolul puternic hidratat este bogat în substanţe minerale (Fe, Cl, Mg, Na, Ca), sulfuri şi substanţe organice (componente bituminoase estrogen-like, vitamina B12 şi aminoacizi). Masajul cu nămol are un dublu beneficiu – relaxre și vindecare. Efectele sale sunt vizibile după prima şedinţă. O piele hidratată şi detoxifiată, catifelată, regenerată și strălucitoare.
Nămolul este aplicat pe tot corpul sau doar pe zonele afectate, la temperatura de 40-45 grade C, pentru 15-20 minute.
5. TERAPIA KNEIPP – Principala atracţie a SPA-ului, apa vindecă și relaxează. Ea stimulează producerea endorfinei (hormon ce generează starea de bine), circulaţia sângelui, dar şi somnul de bună calitate.
Terapia Kneipp este o terapie cu apă, destinată zonei picioarelor. Baia se face cu apă rece, cu apă caldă, cu temperatură alternativă. Terapia Kneipp întăreşte funcţia cardiacă şi circulatorie și are rolul de a creşte rezistenţa corpului şi vitalitatea. În plus, ea stimulează metabolismul şi eliminarea impurităţilor, întărind sistemul imunitar.